Framsteg

När jag för en gång skull hade sällskap till stallet passades det på att tas lite bilder. En bra idé visade det sig för nu kunde jag se hur det ser ut från marken. Att det känts härligt med våra turer, både på bana och till skog, under hösten har jag skrivit om redan tidigare, och idag var inget undantag.

image28 
Nyss återkommen till hästlivet så har jag känt viss osäkerhet om jag hittat tillbaka till hur jag brukade rida då för länge sedan när jag tror jag var rätt bra på dressyr. Har ju under hösten så smått börjat rida lite dressyr med min foderhäst och hon har utvecklats massor. Inte bara hon förresten, även jag har utvecklats. Hon kanske inte går på tygel ännu, men det är inte hela världen - det kommer med bättre bärighet. och balans hos oss båda. Det jag gillar med bilderna är att hon faktiskt trampar under sig bättre än jag trodde, och förstås att hon ser lika glad ut som hon känns att rida :-).

image28
Suddig bild, jag vet, men hon travar så fint i balans på en rund volt. Minns första gången jag red samma häst i paddocken och hon förstod inte alls vad jag ville, blev stressad och sprang på för fullt. Jag läste på en del i sommar och bestämde mig för att jobba bara i skritt och på ganska långa tyglar för att ge henne en chans att hitta balans och klara av att bära ryttaren utan att köra upp huvudet, sänka ryggen och springa. Jag vart positivt överraskad av hur hon reagerade för det funkade alldeles utmärkt att rida på långa tyglar, även i traven och hon söker nu själv balansen och formen den kommer. Numera går hon också lugnt, fast energiskt, på volten i fin balans också i trav.

image29
Som den kallblodstravare hon är kan galoppen vara problematisk, de första gångerna jag försökte galoppera på ridbanan gick det bara fort, fort. Nu fungerar även samlad galopp, åtminstone i vänster varv och jag slipper slita i en framrusande häst :-). Höger galopp tränas det på ute i skogen för att så småningom klaras av även på ridbanan.

Som synes på bilderna är örona glatt framåt, så även hästen verkar nöjd. Hon är härlig "Gumman"."Lill-gnäll"

Lite magsjuka utvecklades till en rejäl förkylning så jag vart mer eller mindre liggande hela helgen. Som ynkligt sjuk framkom dessutom en sida jag inte direkt gillar hos mig själv, nämligen GNÄLLIG så sambon hade det inte helt enkelt med mig under samma helg. Ska han plötsligt "ta hand om" denna kvinna som vanligtvis stampar ljudligt "kan själv!". Nå hur gammal/ung blir man när man får tillfälle vid sjukdom..? Jag hamnar tydligen i trotsåldern, och nog skäms jag lite nu. Fast det är SKÖNT att bli ompysslad när man är sjuk, så är det bara.


Piggnade i alla fall till under måndagen och for så till huvudstaden på tisdagen. Jodå, kände mig rätt så pigg hela dagen men jag hade inte lust att springa på stan (jösses vad bråttom de har i huvudstaden, ett sånt myller av folk) utan for direkt till Arlanda efter avslutat möte. Satt fast en stund i tunneln under terminal 2,3 i en nattsvart tunnel (tekniskt fel) fast det löste sig rätt fort, och flög sedan hem efter en snabb macka på terminalen. Hemflygningen gick bra ända tills det var dags för nedfärd - nej inga problem med tekniken trots "plantypen" (ja, gissa!) men mina öron och bihålor hade tydligen inte hämtat sig från helgen. Det gjorde ONT och fortfarande idag är det visst lock på och hörseln än klart nedsatt. Å andra sidan pratar jag visst så folk hör i telefon, vilket de kanske inte alltid brukar göra (dvs. jag pratar ovanligt högt).


En sak till jag la märke till under gårdagen; det är skillnad på kallt och kallt. Frös inte hemma i Skeå med den jacka jag hade, men frös riktigt ordentligt i huvudstaden trots att termometern sa att det var varmare där. Fick dra på mig fingervantarna i storstaden, behövde dem inte när jag for eller när jag kom hem. Så, ni söderut som inbillar er att det är så kallt uppe i Norr - kyla syns inte på temperaturen!


Enligt uppmaning ;-)

Nämn något som gjorde dig glad igår: God italiensk "plockmat" och ett gott glas rött :-)

Vad gjorde du kl 08 imorse? Steg upp

Vad gjorde du för 15 min sedan? Surfade runt lite

Det sista du sa högt? "Godnatt älskling"

Det senaste någon sa till dig: "Godnatt" (sambon sent igår kväll)

Vad har du druckit idag? Kaffe

Vad var det senaste du åt? Rostade mackor med marmelad och ost, samt resterande naturgodis från igår

Vad var det senaste du köpte? Italiensk "plockmat", sallad, naturgodis och kanelbullar

Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun

Vad är det för väder hos dig nu? Mulet, regnigt och grått....

Godaste glassmaken? Päron

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jovisst

Sover du tungt? Nej, men sover bättre med öronpluggar. Är väldigt ljudkänslig.

Drömmer du mardrömmar? Det händer då och då. Senast inatt efter gårdagens konstiga thriller om nummer 23.

Trivs du med ditt jobb? Både och, trivs med mitt jobb och kollegor men ibland är tempot väl högt!

Favoritklädsel? Jeans och bekväm top

Favoritlåt just nu? Försöket febrilt komma på en enda låttitel...får ge mig.

Vad ser du om du tittar till höger? Sånt som inte får plats i vårt nya vardagsrum.

Vad gör dig glad just nu? Att vardagsrummet är jättemysigt och nästan klart.

Vad ska du göra härnäst? Äta lite lunch och sedan fara till stallet och ge hästarna lunch.

Höger el vänsterhänt? Höger

Humör just nu? Rätt skapligt, fast lite tung i huvudet och bihålorna...

Favoritgodis? Popcorn och chips

Kläder just nu? Svarta tränings/mysbyxor och fleecetröja i vitt, rött och grått

Sommarplaner? Förhoppningsvis har vi ett sommarhus att slappa i då.

Hur många kuddar sover du med? Två

Spelar du ngt instrument? Nepp, har provat de flesta dock! Ingen vidare talang.

Morgon eller nattmänniska? Varken eller; mest vaken mitt på dan

Vad är viktigast för dig? Familj och vänner
Är du kittlig? Ja, lite här och där

Snarkar du? Inte vad jag känner till, däremot säger sambon att jag mumlar och/eller suckar

Stjärntecken? Jungfru

Äckligaste insekten? Kackelacka

Stökigt el välstädat? Jag vill ha välstädat men ....

Längtar du mest efter just nu? En semester till varmare breddgrader, ligga i en solstol och läsa...


RSS 2.0