Söndag

Här är det en stålande solig söndag och det passade bra eftersom jag och H skulle plocka ned sommarhagen och sedan ta en liten tur med hästarna. Det gick hyfsat fort att rulla ihop stängseltråden och försiktigt lägga in alla platsstolparna (med den smutsiga änden utåt) i baraget och köra till nya stallet och sätta upp en tillfällig sommarhage innanför det befintliga trästaketet. Varför? Jo, W:s hästkompis håller sig bara innanför tråd med ström, trästaket däremot kan man sparka sönder! Så småningom inom inte allt för avlägsen framtid ska vi dra elström längs den befintliga hagen, så det här får bli en tillfällig lösning. Medan vi hämtade staketet fick hästarna låna en hage med eltråd jämte kohagen, och tydligen är kossor lite läskiga. W mumsade av gräset men höll sig på mesta möjliga avstånd, kompisen D stod på vakt! Inte ens när jag och H gick för att hälsa på kossorna ville hästtjejerna inte följa med, de bara stod där "långt borta" och tittade, fegisarna.

En kortare ridtur fick det bli eftersom de stått stilla så pass länge så vill vi börja försiktigt. En lång backe finns nära stallet så vi skrittade upp för den - muskeluppbyggande, en liten vända i skogen och tillbaka ner för backen. De fick ju en kortare tur även igår när de reds från sommarhagen. Tror det blir bra.

Vi (jag och sambon) slet en stund i svärfars stuga igår för att få det fint till kommande försäljning. Det känns lite ledsamt att bli av med stugan för vi brukade ju åka dit i stort sett varje helg, och den har en underbar öppen plats där man kan sita ute och fika eller bara njuta... Vi slet bra för min kropp talar tydligt om att jag jobbat lite hårdare än vanligt, ska se om man kan övertala till sig en ryggmassage ikväll?

Fy på mig!

Oj vad tiden springer på, det är full fart hela dagarna och när jag kommer hem i skymningen så blir det inte av att jag ens slår på datorn, därav inget skrivande i bloggen. Slarvmaja! Ikväll är det däremot lugnt, sambo och bonusdotter roar sig med att spela Guitar Hero och jag drog mig undan med mitt rödvinsglas in till datorn (som krävde lite övertalning innan den vill samarbeta - kan datorer blir sura om man inte använder dem..?)

Vi har varit och hälsat på hos hästarna ikväll, jag hade tänkt att de skulle få beta lite utanför hagen men när det var fullt med folk på gården där de har hagen, så fick det bara bli hö i hagen. Jag skrattade lite åt min nyfikna häst som glatt stod och tittade på alla människorna som lekte lite lekar på gräsmattan. Det var helt klart att hon var road av underhållningen och tja, det stämmer med hennes social natur. Hon verkar faktiskt ofta tycka det är roligare, och mer spännande förstås, när man rider i bebyggt område än när man tar en tur ut i skogen. Jag tycker däremot att det är roligare i skogen... Nåja, imorgon ska de flytta till nya stallet, fast de får så klart stå ute i en gräshage ett tag till.

Nu ska vi äta vaniljglass med hjortronsylt! *mums*

Oj så spännande...

och hur mycket hade jag inte velat skrika "Guuuld!!" Nu blev det silver och det är då verkligen inte fy skam. Jag har fått mig en nervpirrande eftermiddag när jag följt hoppningens andra omgång på sambons dator (min dator är på dålig...) och nu är jag så stolt! Heja Sverige! Heja Rolf-Göran och Ninja!

Siiilveer!!!Höst - sommar - höst..?

Efter en strålande härlig helg blev det nästan en chock att bege sig ut i en riktigt höstruskigt väder idag, blåst och regn, regn och mera regn. Jaja, på med regnkläderna och iväg med hurtiga tramp. Kanske lika bra att det regnar när man ändå ska sitta inne på kontoret hela dagen.

Helgen var som sagt trevlig med fint sommarväder, tid för lite mys på balkongen, tid att röja lite i stugan (och bli myggbiten förstås, men det hör ju sommaren till), och tid i nya stallet för att fixa iordning innan hästarna ska flytta in om några veckor. Jag passade på att cykla till stallet för att känna av hur långt det egentligen är, när man kör bil måste man köra en omväg så det var lite svårbedömt. Nu vet jag att det tar inte längre tid till det nya stallet än vad det gjorde till det gamla, hem blir det lite jobbigare eftersom det är en rejäl uppförsbacke - men det gick ju fint att gå den biten.

Ut och köra långt imorgon, och sedan blir det två dagar i Stockholm i tjänsten. Hoppas hotellet är bra, kanske kan man ta sig ett träningspass eller ännu hellre en simtur om man har tur...

Lite kort

Full fart i tjänsten har det blivit och en hel del att stå i även utanför tjänsten så dagarna går fort. De senaste fyra dagarna har jag mestadels suttit bakom ratten på väg till och från olika byggen/möten, intressant men lite påfrestande. I natt krampade det till och med lite i benen av allt stillasittande. Jag vågar inte ens fundera på hur många mil som avverkats, men det är många.

En kort ridtur fick det bli den vackra sommarkvällen i tisdags av praktiska skäl, hästarna fick stallas upp en natt i nya stallet så hovslagaren kan göra sitt arbete. Lilla ritten var kort men härlig, vi passade på att rida lite i kanten på en äng och hästarna ville förstås genast öka farten. W satte rumpan under sig och galopperade mjukaste galoppen, en riktig njutning för mig som bara hade att följa.

Är alldeles för trött för mer skrivande så jag avrundar här.

Kort resumé över sommarsemestern

Lång tids uppehåll har det blivit här på bloggen. Inte för att jag inte skulle kunnat ta mig tid men det har varit så mycket annat som tagit min energi och uppmärksamhet i anspråk denna semestermånad. Andra veckan på semestern gick svärfar bort efter några månaders sjukdom. Med sorgen i bagaget planerades begravningen innan jag och sambon åkte en snabb tur söderut för att hälsa på mamma, samt träffa lite av mina vänner på västkusten och slutligen resterande familjen under en mycket trevlig men svettig helg norr om Varberg på fina Espevikgården.

Resan blev trevlig men intensiv då vi kände att det är bra att få vara hemma ett par dagar innan begravningen. I fredags var det en vacker begravning och trots tårarna så känns det som vi alla kunde slappna av. Lite suckar jag, nu kan vi slappna av och nu ska man börja jobba... det är väl bara att bita ihop.

Hästen har jag fått överlåta till andra att titta till i sommarhagen, men vi åkte faktiskt förbi på fredagskvällen och jag blev lite varm och hjärtat när W glatt står och skrapar med en frambenet på andra sidan stängslet när jag kom gående, hon gör så när hon är glad (inte en alldeles bra vana - i stallet har hon, tillsammans med en annan hästkompis, skrapat upp gummimattan i mittgången), tur att hon växlar ben hon skrapar med i a f så hon inte sliter snett, eller? Senare i eftermiddag är det dags för en ridtur på rundlagd nordis, det ska bli kul för det har inte blivit någon ritt sedan turen på islandshästkompisen. Gissar att jag får betala med träningsvärk, men det är det i så fall värt.

Kl 22.00

Ridturen var fantastisk på pigg om än rund häst. Vi hittade en ny fin ridrunda med finfin gräsväg, typ gammal traktorväg och sedan sandväg. W visade igen att hon tycker om att sträcka ut i ökad trav med stöd av bettet och inte har jag något emot det. Emellan trav och galopp blev det långa skritt-pauser för så där värst mycket kondis har hon ju inte efter att gått i sommarhagen mest hela tiden. Vi hann också med en sväng till det nya stallet där hon ska bo från och med i höst, där vi då har tillgång till just de ovan nämnda fina ridvägar. Stallet var/är relativit nybyggt, har varit travstall nyligen men travtränaren har nu gått i pension och hyr ut samtliga boxar. Det som saknas är ridbana men å andra sidan är det inte särskilt långt till Skellefteå ridklubb så kanske kan man, om behov finns, låna utebanan där ibland. Det blir nog bra det här!

RSS 2.0