Goda pommes frites

Glömde ju...

Förra helgen åkte vi till Burträsk vintermarknad, alltid kul att gå där och strosa. Köpte fina hemstickade raggsockar och goda älgkorvar. Så mycket mer blev det inte, inte ens marknadsgodis ;-) Innan vi for hem stannade vi på närbelägna restaurangen Taste och alla ni som reser genom Skellefteå, eller bor här - stanna där och beställ vad som helst med pommes frites för dessa var de godaste jag nånsin ätit. Och jag gillar ju inte ens pommes frites!

De har också uppträdanden, konserter ibland så det får nog bli tillfälle att gå dit en lördagkväll någon gång, för lite trevlig musik och goda...

På bättringsvägen...

Jag har hållt mig hemma i veckan med feber, huvudvärk och allmänt risig känsla, varit otroligt uttråkad som jag alltid blir när jag är sjuk men inte kunnat göra mycket eftersom jag varit alltför orkeslös och med synnerligen bristande koncentration. Idag känner jag mig återställd och har faktiskt orkat med att städa!

Tittade för ovanlighetens skull på Oprah idag, och blev inspirerad att röja i garderoben. Programmet handlade om att klä sig för sin ålder, och då klä sig snyggt! En annan är ju på g mot de gyllene 40 åren så dags att röja och kasta ut de där gamla plaggen som visserligen till stor del fortfarande passar i storlek men är allt annat än moderna (och faktiskt - har man inte använt kläderna de senaste 2 åren så behöver man ju inte spara dem!!).

Längtar ut och till stallet...bytte bort min tisdagskväll mot denna fredagskväll (jag gissade att jag skulle vara fit for fight igen idag) och det ser ut som hela familjen vill följa med och hämta in hästarna ikväll.

Så, "boys and girls", det har inte hänt så mycket mer denna tråkiga vecka, inte ens några, för mig, intressanta filosofiska funderingar. Ha en trevlig helg!


Aprilväder

Idag har det verkligen varit aprilväder för det slog om från stålande solsken till full snöstorm på ett par minuter. Jag trodde inte mina ögon när jag tittade ut och upptäckte att det slagit om, bara minuterna tidigare hade jag önskat att jag varit ledig så jag kunde fara ut med hästen i det vackra vädret! Nu varade inte snöstormen särskilt länge utan den drog vidare och det blev åter lite sol.

Äntligen har jag/vi bokat en solresa till ljuvliga Grekland. I slutet av maj då åker vi och jag längtar redan...Fint hotell har vi också bokat, 4-stjärnigt med spa *ler*. Kan behöva något att se fram emot för det har varit lite motigt med humöret den senaste tiden, trött, less och smågrinig. Var helt matt igår så den långa ridturen jag sett fram emot blev det inte mycket med. Jag gjorde iordning 'gumman och red iväg men kände att jag är alldeles för matt för en längre tur, så det fick bli en kort runda i skogen och lite smått på ridbanan. Var genomsvettig av ingenting, men hade ändå ingen feber. Magen är orolig men jag kan äta...Nåt på g?

Ska slappa resten av kvällen och drömma om Grekland... 

Aaaarghhh...

I veckan har jag klarat av en stor påtvingad presentation där jag från början fått intrycket att min uppgift var att hjälpa till att ta fram underlag till denna presentation. Någonstans på vägen blev jag plötsligt ansvarig för det hela, trots att detta verkligen inte ingår i min arbetsbeskrivning (inte lönemässigt heller då förstås!) Men jag fick sansa mig för det tycktes vara omöjligt att komma undan och ta det för vad det var, otydliga direktiv var givna så jag tog tillfället i akt presenterade de idéer om förbättringar som jag hade. Presentationen gick bra och jag ahr kunnat slicka i mig lite beröm, vad det kan få för verkan - tja det får framtiden utvisa.

Sedan har det varit kaos på andra områden där jag funnit sig sitta mitt emellan i en tilltrasslad dialog mellan två-tre andra som av någon anledning inte tycks kunna prata med varandra. "Kan du säga till hon..? kan du säga till han...?" om vad jag ska göra med det ena och det andra. Olika direktiv beroende på vem man pratar med; "Ja, det kan du göra...", "Nej, det ska inte du göra..." och ibland kommer informationen i andra hand med följden att min åtgärd blivit fel. Är det då mitt fel att det blivit fel?

Jag vill inte bli satt mitt emellan, jag vill inte medla och jag vill ha en uppdragsbeskrivning på precis allt hädanefter!

Det är extra skönt att det är fredag idag!


Glad i häst

Har någon missat att jag är glad i häst..? Var i alla fall i stallet igår, myste med min foderhäst och red en stund på den nu plogade ridbanan (plogad som en travbana ungefär, och tvärs över i ett kryss). Underlaget kändes fint så med en mycket pigg häst blev det en hel del travande och en del galopp. Hon imponerade med att självmant välja höger galopp (vilket var snudd på omöjligt på ridbanan för ett halvår sedan), och galopperade på duktigt utan att rusa. Jobbade också fint med sidvärtsrörelser, liten volt tillbaka, och ännu en felfri framdelsvänding åt vänster (det är även på g åt höger). Hela tiden glad och nyfiken på vad jag ska hitta på, och försöker glatt hitta lösningarna själv och "föreslå" dem för mig. Hela jag blir glad och hästen verkar då också glad. En stund hade vi sällskap på ridbanan och då blir förstås allt ännu roligare ;-).

Det blev mycket gos efter ridningen och förstås lite favvobelöning i form av frukt.

Nära-döden upplevelse

Jag fick hjärtsnurp och en "nära-döden" upplevelse på väg till jobbet igår. Jag brukar få kila över Torsgatan, vilket jag måste för att kunna ta mig till jobbet, mellan bilarna, vars förare tycks tro de är på en dragracingbana, kör så det ryker. Jag  är förstås utrustad med väl synliga reflexer, och pinnade på i en lucka - och halkade på den nedkylda barliggande körbanan! Det finns inte tid till att halka om kull på denna raksträcka, det finns verkligen inte tid! Jag hade tur, höll mig på fötter och hann precis undan. Skrämmande tanke, och med HÖG puls insåg jag att hade jag satt mig på ändan - då hade också bilen kört på mig! Föraren då..? Ja, han/hon minskade inte ens på farten.

PÅ måndag är det dags att pinna på mellan bilarna igen på denna dragracing-sträcka...

Ljuset har återvänt!

Ja, nästan i alla fall. Det märks tydligt att det blir ljusare dag för dag och igår var det faktiskt ljust när jag åkte hem från jobbet. En sån energikick jag fick av det, fastän det började mörkna rätt snart efter jag kommit hem. Snart är det ljust hela tiden...

Temperaturen växlar fortfarande från dag till dag, igår var det en "kall-dag" med ca -13 grader och jag kunde för andra gången i år ha min riktigt varma vinterjacka. En sån där jacka som man bara kan ha när det är -10 och kallare, för annars flyter man bort i värmen däri. Idag var det bara -2 grader och varmare vill jag inte ha just nu. Tänka sig, vill hellre ha kvar detta vinterlandskap än plusgrader med slask och blask.

En nackdel med denna varma vinter är att hästarna har redan börjat fälla vinter pälsen, inte bra för om det kommer köldknäppar (och det tror jag det gör) då har vi frusna hästar. Nä, det är bättre om det är lite kallare så hästarna behåller vinterpälsen ett tag till och slipper dessa tråkiga vintertäcken i mesta möjliga mån. (De verkar i alla fall inte uppskatta att få täcken på alla gånger...)

Mycket att göra på arbetsfronten så *tjing tjing*

RSS 2.0