Krånglande dator

Hej mina blogg-vänner!

Min hemmadator är på dåligt och segt humör så det blir nog väldigt lite bloggande från min sida för ett tag framöver. Kanske kortare inlägg i arla morgonstund från jobbet då och då. Så småningom blir det en ny dator där hemma och då ska jag bli duktigare på inläggen. Lovar!

Ha en trevlig onsdag så länge!

Hur mycket Svensson är du?

Hittade ett test som kan avslöja hur mycket Svensson man egentligen är - klart jag var tvungen att testa:

Svenssontestet
Ditt efternamn slutar på -son [ ] Gör det ju inte
Du känner någon som har samma förnamn som du [ ] Har träffat på några enstaka, men de är få
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [ ] Inte en chans!
I din familj är ni 2 barn [ ] Nepp, vi vart 3
Du bor i villa [ ] Inte än...drömmer om det fast drömmer nog ännu mer om trädgården, stallet och hästhagen som ligger bredvid villan...
Du bor i en tätort [X] Ha! Första kysset
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [ ] Lite äldre än så är de.
Du har egen mobiltelefon [X] Jo, fast det är min jobbmobil egentligen
Dina föräldrar har gift sig [X] och skilt sig.....Får man två kryss om de gjort både ock? Äh, ett kryss då.
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [ ] Hos mig är det faktiskt tvärt om, pappa är 7 månader yngre än mamma.
Din pappa heter Lars [ ] Gör han inte alls
Din mamma heter Anna [ ] Nepp, men farmor hette det :-)
Din familj har en Volvo [X] Pappa har det, och svärfar
Din familj har en silvergrå eller röd bil [X ] Min syster och fästman har silvergrå bil, blir det kryss för mig då. Eller förresten vi (jag och sambon) har ju röd bil...
Du har tillgång till Internet hemma [X] Taadaa!
Du har ett eget rum [ ] Nja, delar ju sovrummet och alla andra rum med sambon
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X] Jo...
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [x] Har varit på Menorca och därifrån ser man ju till Mallorca, så...?
Du har varit i Grekland [x] Jaa, och ska snart dit igen.
Du har varit på Öland minst 2 gånger [ ] Nä har nog bara varit där en gång, som barn. Vill åka dit igen.
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [x ] Minst 100 gånger säkert...
Din familj har en husvagn [X] Pappa har
Ingen av dina föräldrar röker [X] Nej det gör de inte
Din pappa är lite lätt överviktig [X]
Du idrottar flera dagar i veckan [x] Idrottar? Rider i alla fall
Du har husdjur [ ] Drömmer om det.
Du får månadspeng [ ] Det var väldigt länge sedan
De flesta i din familj är blåögda [ ] De flesta är grönögda i min familj
Du äter på Mc Donalds [X] Gjorde det ibland men nu har de ju stängt McD här i stan
Du följer Melodifestivalen [ ] Tveksamt till vad jag jag ska sätta här, såg andra chansen och Sverige-finalen, ser nog bara Europafinalen om bonusdottern är här...

Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.

Tja, 45 % Svensson var nog till och med mer Svensson än jag trodde. Måste varit alla de där husvagnssemestrarna som barn ;-)

Nu ska vi ut och njuta av det vackra vädret denna härliga påskdag.

Två dagars inlägg på den tredje dagen

Vilken dag jag hade igår! Full fart hela tiden men faktiskt inte alls otrevligt för jag tycktes ha ovanligt mycket energi.

For tidigt norrut med tjänste/hyrbil för att hälsa på ute i fält hos en entreprenör. Hade varit lite småorolig för denna körning eftersom det varit snöbusväder häröver dagarna innan. Men inte igår, stålande solsken, fina vägar och ganska lite trafik jämfört hur det brukar vara. Hämtade upp en kollega på halva vägen så jag fick lite sällskap i bilen. Efter mötet ute i "ingenstans", dvs skogen mellan Kalix - Haparanda, passade det bra att stanna vid en nyöppnad vägkrog och jösses vad mat man fick, och gott! Efter lunchen började man känna i ögonen att man kanske skulle letat fram solglasögonen för solsken, gnistande snö och smältvatten på vägen var lite bländande. Nu hade jag inga solglasögon så det var bara att kisa... Lämnade av kollegan, hann in en runda på Luleåkontoret innan jag rattade hemåt. På hemvägen åkte jag genom inte mindre än två små snöbusväder av mildare slag, mycket lokala snöfall må jag säga för på ömsesidor om dessa snöfall var det solsken *ler*.

Hade tidigare pratat med en väninna om att åka och handla på skärtorsdagen men så tänkte jag att "det kommer nog vara en himla massa folk och handla då så om vi är smarta åker vi och handlar ikväll". Ringde väninnan som glatt hängde på och åkte till stormarknaden. Jag var inte så smart, eller också var det många andra som var lika smarta, för det var MYCKET folk och handlade så det tog längre tid än väntat. Å andra sidan är påskmaten inhandlad...

Snabbt vidare denna dag, lämnade av väninnan och åkte raskt hem för att lämna av inköpta varor, byta klädsel och iväg till stallet. Hästarna var på väg in men som väl här har jag en snäll foderhäst som inte hade något emot att äta sitt hö lite ihopträngd i en kanten av boxen medan jag mockade rent (det är en renlig häst för hon skiter bara i ett hörn, resten av boxen håller hon ren...enkelt att mocka med andra ord). Efter påfyllande av nytt vatten och snabb avkänning av benen (hästens ben) så tog hon sig tid att gosa lite mitt i kvällsmaten också.

Efter goset i boxen for jag hem för att umgås lite med sambon som bara sett mig svischa förbi där hemma de senaste dagarna. Inte att han klagat för det men man får ju faktiskt försöka pyssla om varandra ibland också.

Jag försökte göra ett inlägg i tisdags men se jag kom inte in på bloggen så det tänkta inlägget kommer här:

Trots lång dag med buss till och från Luleå, och lite tråkväder, så åkte jag till stallet med inställningen att ta en kortare ridtur. Möttes av en glad häst som ståendes längst bort i hagen, spetsade öron och tittade till så som; "Är det min människa? Är det? Jooo, det är det!" Också kom hon farandes i full galopp! Nog för att hon brukar möta upp vid grinden men i full galopp, nä så bråttom behöver hon inte ha för hagen är inte så stor. Ivrig vart hon i alla fall och kunde knappt hålla sig medan jag öppnade grinden...och istället för att som vanligt gå lugnt bredvid mig in till stallet så trippade hon bredvid mig (inte på något sätt bråkig utan hon höll sig bredvid mig där jag gick). Varför denna överskotts energi? Jo, enkelt - hon är brunstig och brukar då förvandlas till glad nippertippa, hon trippar fram, tittar på allt och om hon inte varit riden på några dagar kan hon någongång bli lite bakrädd. Nu var hon ju med mig på långritt i söndags så det sistnämnda märktes inte. Red en stund på banan men där var lite halt så efter en slir i en kurva under traven så var hon nöjd med skrittarbeten, och det skedde på helt hängande tygel. Allt var enkelt (även om vi "måste" stanna och titta lite extra noga på saker och ting som i vanliga fall inte är alls intressanta...) och den som tycker man måste hålla hårt i tygel för att få hästen att gå i form (och "på tygel") skulle sett oss denna kväll för här var en smidigt mjuk och följsam nordis som med lätthet klarar alla vändningar, sidvärtsrörelser, ryggningar och annat hennes ena människa hittar på. Jag blir så glad av att umgås med denna underbara häst! Trots hennes 15 år är hon ibland som en unghäst; hon brukar härma fölungen i hagen bredvid när denne får sina "vansinnesryck", dvs. full fart med mäkta krumbuktande med benen i vädret - tänk er samma sak fast en visserligen rätt så smäcker nordis :-) Det år svårt att inte le när hästen sprular av livsglädje. Hon kan vara stöddig i hagen, mot andra hästar (hög i rang) men aldrig stöddig mot en människa, eller när man rider ut tillsammans med annan häst/ryttare. Hon gillar att springa fort, ibland lite fortare än ryttaren vill, men hon bockar inte, sparkar inte bakut eller är istadig på annat sätt. Nog för att hon gärna vill ha godis (är tyvärr bortskämd med godis från hand...) men hon gillar att gosa också om man nu skulle ha slut på godis. "Min" go'häst :-)


Vintern återvänder!

Likt övriga Sverige (tycks det?) har vintern återvänt efter gårdagens vackra väder med mycket vårkänsla. Det har snöat hela dagen och stundom riktigt riktigt mycket. Det kändes lite osäkert imorse eftersom det är is här och där under snön, men nu när det fallit så mycket så känns man åter rätt så trygg på foten. Behöver å andra sidan inte ge mig ut mer idag...

Fick mig en riktigt fin långtur till häst igår, strålande solsken, fåglar som kvittrade och tyvärr barlagd cykelväg där det var skritt som gällde eftersom jag inte gärna travar på asfalten, i synnerhet inte när broddarna sitter på. En bit uppåt skogen var det bättre vinterväg och hästen manade själv på att hon ville få sträcka ut, så det fick hon.

I övrigt intet nytt!

Dagen efter...

Dramatisk rubrik, för det är inte så illa dagen efter..melodifestival/slutspelshockey. Tidigare var det planerad utegång med stalltjejerna men magsjuka hos flera satte stopp för detta. Här hemma vankades grabbig hockeykväll framför tv:n så jag tackade ja till att se melodifestival hemma hos en annan stalltjej som inte drabbats av magsjuka. Det var faktiskt inte en så dum final, jag som annars brukar undvika sådant spektakel, om inte bonusdottern är hemma, men den låt jag tyckte mest om vann förstås inte. "Just a minute" tyckte jag borde vunnit fast jag röstade förstås inte...

Gick hem strax efter melodifestivalen slutat och väntade mig dyster stämning och "grav-öl" hemma efter att Skeå förlorat på hemmaplan med 1-7!! Men gubb/grabbarna var vid gott mod och ville inte prata alls hockey (fast sambon sa att han spelat in ifall jag ville se eländet...jag gillar ju se på hockey men en sådan förlust klarar jag mig nog utan). En efter en droppade de av runt midnatt och lugnet återfann sig.

Om några timmar beger jag mig till stallet för lunchgiven och för en långtur till häst. Det ser ut att vara lämpligt väder för det idag ;-)

Tog förresten bort mina länksidor från förra inlägget eftersom några av länkarna vägrade fungera.

Favoritlåt

Hörde denna underbara låt på väg hem från stallet igår kväll och detta är en låt som jag alltid börjar sjunga med i och faktiskt blir glad av. Det är en hoppfull låt sjungen av Daniel Powter.

Bad Day

Where is the moment when we needed the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue skies fade to grey
They tell me your passion's gone away
And I don't need no carryin' on

You stand in the light just to hit a new low
You're faking a smile with the coffee you go
You tell me your life's been a way off line
You're falling to pieces everytime
And I don't need no carryin' on

Because you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work on a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day
You had a bad day

Well you need a blue sky holliday
The point is they laugh at what you say
And I don't need no carryin' on

You had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work with a smile and go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day

(Oh.. holliday..)

Sometimes the system goes on the blink
And the whole thing turns out wrong
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I'm not wrong

So where is the passion when we needed the most
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost

'Cause you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work with a smile and you go for a ride
You had a bad day
You've seen what you like
And how does it feel for one more time
You had a bad day
You had a bad day

Texten är hämtad här.


Regn...

plusgrader och mycket snö blir en himla massa slask! Inte så kul för man blir snabbt dyngsur när man vistas ute, men livet rullar på ändå. Tog med familjen till stallet idag och alla fick rida en stund. Några få bilder hanns med innan batteriet la av som vanligt. Först tog jag och bonusdottern en lite tur, sedan hoppade sambon upp och travade glatt runt en stund på piggelin-häst, jag var lite undrande om det var hästen som bestämde tempot där men kanske inte... Slutligen red jag själv en stund på ännu mer piggelin, lite lösgörande i trav och sedan några varv i galopp innan en stund skrittandes på lång tygel. Synd att kameran la av så min ritt inte fastnade på bild för hon kändes verkligen fenomenal att rida. Det hann i alla fall bli den här bilden inledningsvis;

image36

Vinterväglag

image35

Så här fint var det på min promenadväg på väg till jobbet imorse. Under natten har det fallit dryga 15 cm snö och det var inte överallt som det var plogat. Fast just här var det ju det. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; numera trivs jag med snön, i alla fall när det är sån här :-)

Vem räds väl snöfall när man är hästtjej?

Ikväll var det min tur att ta stallet och foderhästen. Redan tidigare i veckan hade jag planerat att rida ikväll och att det sedan faller snö  Snow Flake som om himlen öppnat sig ska väl inte hindra mig  Winky. Visserligen var jag sjuk förra veckan, men här är ju inte kallt...

Min goa forderhäst hon var helt med på noterna och var faktiskt till och med mer energisk än vanligt, fast på ett bra sätt. I vanliga fall tar hon god tid på sig att värma upp och innan hon gjort det brukar hon inte orka hålla traven särskilt länge, något eller några få varv och sedan vill hon skritta en stund igen innan nästa travpass. Inte att hon är slö eller lat för det är hon verkligen inte, hon behöver bara mjuka upp först. Idag travade hon på i friskt men jämnt tempo varv efter varv, emellanåt vände jag tvärs över så vi fick byta varv. Efter en bra stunds travande i lång och låg form, började vi jobba oss genom hörnen i samlad trav och sedan öka på långsidorna, eller på diagonalen (så heter det ju, kom precis ihåg det!!). Efter ytterligare en stund saktade jag av och vi jobbade lite lösgörande i skritt, innan hon fick belöningen i form av galopp. Hade egentligen inte tänkt rida så mycket längre än så men hästen hon visade tydligt att hon ville springa mer så vi återgick till travarbetet en stund och ikväll, i snöfallet, hittade hon den fina balanserade och mjuka formen även i traven. Hon har hittat den i skritt tidigare och nu även i travarbetet. Det känns så härligt, och hon är härlig att rida när hon själv får hitta formen, inte att jag som ryttare ska tvinga in henne i den (ni vet det där med kröka nacken, vackert? Jo men bara om hela hästen hänger med och frivilligt, inte bara tvingas kröka på nacken - det är skillnad).

Kan väl säga att jag såg definitivt ut som en snögumma och hästen som en snöhäst när vi kom in i stallet. Min svarta hjälm var helt täckt, och jag tror inte min reflexväst syntes under all snön. Hade faktiskt inte märkt att det snöade så mycket när jag red, det var ju så kul! Blötsnö var det visst dessutom så kläderna blev rätt så våta men inte igenom in på huden som väl var.

Gjorde de vanliga sysslorna i stallet, hämtade in de hästar som skulle in, gav hö till dem som ska vara ute. Petade ner en del av den snön som hängde över stalldörren och fick skottat undan.

Nu hemma, nyduschad, lite småtrött men nöjd i kropp och själ. Det var roligt i stallet idag, och det kan vädret inte rå på...







Vardagsrummet mm

Lovade för länge sedan att jag skulle sätta in bilder på hur fint vårt vardagsrum blivit och hade väl då tänkt både före- och efter-bilder, men...jag har inte hittat någon före-bild som jag vill lägga ut eftersom den enda som egenligen visar hur rummet såg ut innan har mig i centrum med en väldigt dålig hårdag! Jag vill ju inte skrämma er som läser min blogg, så ni får nöja er med efter-bilder:

Soff- och tv-hörnan blev som synes nedan. Sköna soffor, från Svenska Hem, soffbord och hörnbord av samma märke från Mio, blomsterkrukor från Shape, kuddar från Rusta, matta från EM. Senaste nytt är fönsterlamporna och bordslampan från två olika lampaffärer här i stan, har glömt vart jag köpt gardinerna. Såväl tapeter som golv är nytt. Det som fortfarande saknas, och som jag ännu inte hittat den rätta, är en tavla som ska hänga på väggen bakom tresitssoffan.

image30

Det tog inte många minuter innan jag bestämde mig för denna fina lampa till vårt hörnbord, som väl är tycks jag och sambon har väldigt lika smak i fråga om inredning så han protesterade inte.

image31

TV:n blev lite större än jag ville ha från början, men när man vant sig så ... TV-bänken köptes på Svenska Hem, övriga tekniska prylar har sambon fått införskaffa på egen hand eftersom han har bättre koll på sådant än jag (är väl inte så intresserad - bara de funkar när jag vill använda dem. Terrakottavasen och lampan till vänster är det enda som består från det gamla vardagsrummet. Självklart har jag skaffat mig en DVD-film med en sprakande brasa *ler*, märkligt nog sprakar den så tydligt att man rent av tittar efter gnistor...

image32

Min efterlängtade läshörna, tillika Ikea-hörna för här är alla möbler från Ikea. Lite smårörigt i min...ööh, jag menar vår bokhylla.

image34

Också något helt annat. Har du någon gång på en shoppingrunda av en slump bara hittat något som helt enkelt bara hänger där och väntar på dig? Innan jul dök t ex de där stövlarna, som jag letat efter och inte trodde fanns, upp - bara ett par kvar, i min storlek och helt enkelt perfekta! Jag hade dem när jag gick på vintermarknaden för några veckor sedan trots att de egenligen är för kalla, och visst frös jag lite om tårna, men vad gör väl det de är snygga och vidunderligt sköna. Nog om stövlarna. I helgen hände det igen och där hängde den där jackan jag velat ha men inte trodde fanns, en jacka kvar, i min storlek och till halva priset! Jag har haft den sedan dess trots att det varit lite för kallt, men med en fleecetröja under så huttrar jag inte (mer än möjligen lite om rumpan, men så rund som den är så klarar den lite kyla). Visst är jackan fin??

image33

Kikar ni dessutom bakom jackan in mot vardagsrummet så kan nu uppleva lite av den mys-känsla som vi har där. Kamerans blixt gör ju allt så mycket ljusare än det egentligen är.

Vintertur

Det har blivit riktig vinter här nu och i takt med att ljuset återvänt dessutom. Idag var jag faktiskt glad att det inte var solsken när jag åkte till stallet för trots mulet så blir det så ljust för ögonen att jag kisar en bra stund innan ögonen vant sig.

Red efter mitt långa uppehåll på skogstur i härligt vinterlandskap. En annan stalltjej på sin foderhäst gjorde oss sällskap. Min häst var som vanligt pigg och glad, men hon tog det ändå lugnt som om hon vet om att hästkompisen, en stadig fjording med 25 år på nacken, inte håller fullt så högt tempo som hon. Ändå blev det några fina galopper bland hundar, hungägare och snöskotrar. Nänä, inte galopperar vi när vi möter folk i skogen, men däremellan. Min häst sänker självmant tempot när det dyker upp folk eller annat...

Arbetsdag imorgon...

RSS 2.0