Den 23 augusti 2007

Hemma har vi börjat stöka om i vardagsrummet, till helgen ska vi köpa in nytt golv (som ska få ligga och värma in sig i några veckor innan det läggs på plats) och tapeter. Häromdagen tömdes tv-hyllan och monterades ner, och sofforna flyttades till annat hörn. Plötsligt blev rummet jättestort men ändå trivsamt, det ska nog bli bra det här, tänkte jag för mig själv. Igår blev det ett stort hål i väggen i vardagsrummet! Det har varit en öppning mellan vardagsrum och datorrummet tidigare och nu när det är tänkt att platt-TV:n ska upp på väggen så behöver den förstärkas (för givetvis passar den bäst precis där öppningen tidigare varit och väggen är svagare? ).  Men innan TV:n ska upp ska det också spacklas över alla bårder och ny tapet upp. Spacklas har det redan börjats med i liten skala för att motivera fortsatt jobbande.  

Har också hittat den läsfåtölj jag vill ha på Ikea och tillhörande fotpall som jag ska beställa lite längre fram. Lagom till höstmörkret har jag kanske min efterlängtade bok- och läshörna!?  Såg soffbordet jag kan tänka mig införskaffa i förrgår på den närliggande möbelaffären, fast frågan är om det stämmer överens med bokhyllan som är i bok? Det som kvarstår är TV-bänk (har inte hittat något som lockar till köp än...) och vad för gardiner som kan tänkas passa (någon färgklick får det bli som också tänks funka ihop med kuddar i soffan och tavla/tavlor ). Det är kul med inredning ;-) 

Bilder kommer!

Den 22 augusti 2007

Medan flera i vänskapskretsen bara längtar efter att hitta ett jobb, förhoppningsvis det där intressanta givande jobbet, så känner jag mig lite sliten och vilsen på mitt jobb för tillfället. Ändå har jag det där jobbet; intressant och givande, men just nu också krävande och tagande. Mitt uppe i en organisationsförändring, som tack och lov inte innebär avsked, känns det lite vilset med nya grupperingar som ännu är löst sammansatta, och nya uppgifter som ännu är diffusa. Inte konstigt att man är lite vilsen, lite stressad och känner ett större behov av sömn än vanligt. Jo, jag sover mer när jag är stressad... Påtalade hemma att jag känner mig stressad och därför behöver sova mer, fick till svar att det är bara att tagga ner "det är bara ett jobb". Jovisst är det bara ett jobb, men jag känner ett starkt ansvar för mitt jobb - jag vill göra ett bra jobb - och då blir det svårt att tagga ner, rycka på axlarna och tycka "det är bara ett jobb". 

Ryttartalang

Nu har arbetet börjat på allvar och det känns som jag hunnit med massor denna veckan.

På måndagen blev det till att köra med en mycket trevlig hyrbil (Volvo S80 dieselautomat) till lilla Niemisel för BM (byggmöte) och sedan till Boden för lunch och för en kvalitetskritisk granskning av de makadam- och slipersupplag som hålls där. Tillbaka till Luleå för att dokumentera dagen. Åsså hemåt till Skeå.
På tisdagen åter bilfärd till Luleå för hel dag i möten, hem igen på sen eftermiddag.
På onsdagen åter färd till Niemisel för annat BM, och sedan diverse småstopp längs banan, bland annat letande efter ev backsvalebon, som - jodå där var ungar - stoppar ett bygge från färdigställande. Sånt är det, djuren i naturen får företräde till våra byggtidplaner, och detta bygge ställs färdigt när dessa svalor behagar flytta ut.
Efteråt bar det hemåt, efter ett kortare stopp på Luleåkontoret, och på kvällen for jag till hästarna med hö (!). Märkligt att köra ut hö till hästar på sommarbete, men det är dåligt med gräs i hagen och blir de för hungriga så lär de inte stanna kvar i hagen.
Även på torsdagen bar det iväg ut, med buss, denna gång på studiebesök på bl.a. den arkelogiska utgrävningen som Banverket bekostar vid Sangis (där den ny järnvägen sedan ska dra fram). Flera fyndigheter från stenåldern har hittats så det var en intressant visning.

Det är en klar fördel med mitt jobb när en del av det sker i fält - i synnerhet när vädret är så som det varit de senaste dagarna. Ljuveligt!!

På fredagen, igår, höll jag mig på Skeå-kontoret och jobbade undan lite pappersjobb. På kvällen tog jag med sambo och bonusdotter till hästarna (efter att hämtat mer hö) och de fick pröva på att rida på "min" häst. Jag vart imponerad av bägge två. Sambon, som har suttit på häst en gång förut i 15-års åldern, har redan tidigare visat på god hand med hästar, nu visade han talang på hästryggen också! En liten sväng tog han på egen hand, och kom travandes tillbaka med ett leende på läpparna. Egentligen var det bara tygeltaget som avslöjade att han är nybörjare. Bonusdottern fick prova på trav hon också med pappa hållandes i tömmarna. Jag vart storligen imponerad!

Om en stund ska vi fara och fiska då det är fortsatt gott väder. Tjing-tjing!

Bjuröklubb

Förra söndagen for vi till Bjuröklubb och iår hade jag kameran med mig. Här är jättefint, miljön påminner om en blandning av Bohusläns klippor och Fårö. Tyvärr glömde jag mig och tog inga bilder alls vid fiskebyn, kapellet eller den numera underbara sommarstuga där sambons mamma bodde som barn. Där är miljön än mer lik Fårö än dessa bilder uppifrån fyren. Mellan stenarna är det här, till skillnad från både Bohuslän och Fårö, fina badstränder. Lite mer om Bjuröklubb kan läsas här: http://www.bjuroklubb.com/

Vy från fyren
image15.
Ytterligare vy:
image16

Fyrvaktarbostaden som idag fungerar som utställning/museum och kafé.
image17


Dagens... 3 augusti 2007

"Snor" tips om dagens från väninnan Anne

DAGENS VILL HA: Mera semester nu!

DAGENS KLÄDSEL: Sköna blåjeans från VILA och vit t-shirt

DAGENS DOFT:Ralph
DAGENS FRISYR: Hängande, svagt böljande
DAGENS HÄNDELSE: Väntar på den...

DAGENS LÅT: Eva Cassidy "How can I keep from singing"

DAGENS PLANER: Har blivit lovad god mat från semestrande sambon ikväll; fredagfsmys på tumanhand?

DAGENS SAKNAD: Semestern, var blev du av...?

DAGENS DUMMASTE: Höll på att bli överkörd av en vansinnescyklist när jag gick ut på lunchen.

DAGENS SJUKA: Bara trött, borde sova tidigare om kvällen

DAGENS DROG: Inte än...

DAGENS ROLIGASTE: När jag får cykla hem

DAGENS FAVORIT: Eva Cassidy, en sån sångerska, vilka fina låtar.

DAGENS KÖP: Nya jeans, tog ett par, provade och de satt som gjorda för mig! Till halva priset dessutom

DAGENS GODIS: Knaprar på Fishermans friend citronsmak, i brist på annat godis

DAGENS HUMÖR: Jodå, suck, det är lite segt när klockan går så långsamt
DAGENS ORD: Projektplan

RSS 2.0