År 2007 till ända

image29

Med minnen från en ljuvlig sommar, här representerad av ett foto taget vid sommarhagen uppvid Skellefteälven.

Så här på årets sista dag tycker jag att det känns alltid lite sorgset - ännu ett år har rusat förbi. Men saknaden kommer inte bestå särskilt länge.

Året för min del har varit både underbart och en smula kaotiskt. Dryga två år har jag nu bott i Norr och trivs fortfarande med mitt beslut att flytta norrut. Både familjen, staden Skellefteå och nyfunna vänner (se nedan) gör att jag trivs med tillvaron och vintern är klart mer behaglig här i norr än den nånsin var under mina år i Göteborg, fast  jag skulle just denna vinter föredra mer snö och mindre is...Plusgraderna gör underlaget vidrigt, som den brukar vara i just Göteborg!

I år har jag hittat tillbaka till hästarna och stallet. Kände mig rätt vilsen i början - "hjälp har jag kunnat det här..?" men blev så småningom varm i kläderna och känslan av att hitta hem har infunnit sig. Trivs jättebra med "min" häst och hon verkar trivas med mig också för hon möter då alltid glatt upp vid grinden. Tillsammans med hästen kan man inte vara mer än i nuet, i stunden, och det betyder massor för mitt välbefinnande. Har här också hittat nya vänner som jag kan prata häst med - gu' vad jag saknat att prata hästminnen!! Även familjen har tagit visst intresse för hästar och följer med till stallet då och då, vilket också känns uppmuntrande.

På jobbet har stora förändringar dragits igång under året och till en början tyckte jag att det inte störde mig nämnvärt. Men under hösten har tempot ändrats, det har blivit klart tuffare och turbulent, samma tjänst på pappret men mer och mer arbetsuppgifter, och mycket mer resande jämfört med tidigare. Orken har inte riktigt räckt till och allt oftare har jag känt att jag räcker inte till... Tröttheten vad gäller jobbet är nästan förlamande. Har, tyvärr, grunnat en hel del på det här under julledigheten, men inga svar på nya vägar ännu - fast jag har gett mig själv (och familjen) löfte att hålla ögonen öppna efter nya möjligheter.

Så, så får det bli när jag blickar framåt mot år 2008: Vara öppen för nya möjligheter.

Gott Nytt År till alla!

Några målsättningar för år 2008

Kom av en slump att börja fundera på mina målsättningar inför nästa år; hur vill jag leva mitt liv. Några kom omedelbart för mig:


*      Att rida/arbeta för hand med delfoderhästen minst 2 gånger i veckan

*      Att träna minst 2 yoga-pass i veckan (till nöds två pass på söndagen om det inte blivit gjort under veckan)

*      Att alltid göra mitt bästa

*      Att säga nej då jag redan har mycket att göra

*      Att laga och äta god och nyttig mat

*      Att leva mer i nuet och njuta av dagen


Dagens 20/12

DAGENS VILL HA: Mera timmar på dygnet

DAGENS KLÄDSEL: Jeans, t-shirt och mjuk mintgrön tröja

DAGENS DOFT: *Hmm* bara roll-on...

DAGENS FRISYR: Hästsvans

DAGENS HÄNDELSE: Hittade inte nycklarna när jag skulle hemifrån...panik! "Var tusan är mina nycklar?" Jag brukar inte tappa bort nycklar! Hittade dem på jobbet på mitt skrivbord. *puh*

DAGENS LÅT: Radioskval på vägen hit "Heaven's got an open door tonight..." sjöng nån, BWO kanske. Slingan snurrar i skallen i alla fall.

DAGENS PLANER: Jobba, äta julgodis, griljera julskinkan, ta en ridtur med hästen

DAGENS SAKNAD: Snö!

DAGENS DUMMASTE: Blev sur på sambon när jag inte hittade mina nycklar, fast det var ju knappast hans fel..

DAGENS SJUKA: Snuva och "högfärdshosta"

DAGENS DROG: Julgodis

DAGENS ROLIGASTE: Julgodis

DAGENS FAVORIT: Julgodis

DAGENS KÖP: Julklapp

DAGENS GODIS: Julgodis

DAGENS HUMÖR: Morgongrinig ännu en stund

DAGENS ORD: Julgodis


En dag i mitt liv - den 4 december 2007


Kl.


05:45

Väckarklockan ringer! Lite annorlunda rutiner när jag har morgongiven i stallet::

  • Uppstigning
  • Kastar kallt vatten i ansiktet för att vakna
  • Tar på framlagda stallkläder
  • Äter flingor med laktosfri mjölk
  • Läser rubrikerna i dagens tidning (glömmer dem igen på studs)
  • Borstar tänderna
  • Tar på stallytterkläderna, kängorna och åker till stallet.

06:20

Stallet: Kraftgivar till innehästarna och fodergivar till utehästarna.

Ut med innehästarna, en i taget, försiktigt balanserande på den osaltade och ogrusade lilla isvägen, med hösäcken över axeln. Tre av fyra får täcke på enligt önskemål från hästägare, ingen av hästarna verkar tycka det är kul med täcke (eller så tar det bara för lång tid - de vill ju UT!)

06:50

Klar med morgongiven och far hemåt

07:00

Hemma, duschar, byter kläder, brer smör på mackorna och packa ner dessa med lunchlådan.

07:30

Far till jobbet med bil för en gång skull. Det regnar, blåser och är såpahalt på väg ut till bilen. Skönt att de stora vägarna är bara.

07:45

Kliver in på jobbet och tigger växelpengar från kollegorna. Självklart har jag glömt parkeringspengar, och dosan tar inte kort... Har snälla kollegor J. När parkeringen är fixad tar jag mig en kopp varmt te - gott! Tar itu med väntande arbetsuppgifter.

09:00

Kort fika med kollegorna, mumsar på medhavd smörgås med kryddig salami. Med tanke på andedräkten är det kanske tur att dagens möten ska avklaras per telefon ;-)

09:30

Dagens första telefonmöte påbörjas.

11:11

Telefonmöte 1 avklarat. Fick ett sidosamtal under telefonmötet från en som skulle ringa upp igen. Ångrar att jag inte tog numret så jag kunde ringa upp nu. Hoppas hon hinner ringa innan nästa telefonmöte...

11:30

Lunch!

12:00

Åter till liggande arbetsuppgifter

13:00

Dagens andra telefonmöte påbörjas.

14:05

Telefonmöte 2 avklarat. Går och fikar.

14:20

Åter till arbetsuppgifterna - fick med lite nya arbetsuppgifter från mötet.

15:45

Tänkte flexa ut lite tidigare idag för att fixa hemmavid och hinna till stallet i god tid. Men då ska man kanske låta bli att svara i mobiltelefonen (=arbetstelefon) och det gjorde inte jag. Ett samtal på väg hem, och ett till väl hemma. Jaja, "svarar man, då är man i tjänst" tycker jag när jag ringer andra på deras arbetstelefoner, så då gäller det väl även mig...

16:20

Hemma. Äter lite lätt, te och mackor. Fastnar i tv-soffan där sambon satt på en film; "Kuben" tror jag den hette. Inte att rekommendera för slutet var jättekonstigt, ingen förklaring på alla frågorna som lyftes i filmen.

18:30

Byter till stallkläder och far till stallet

18:45

Stallet. Den vanliga rutinen:
Mocka - Fyll på vatten - Fyll på fodersäckarna (hö) - Ta fram kraftfoder för kväll och morgon - Sopar stallgången.

Titta till hästen i hagen, kelar lite. Hade tänkt rida men är fasligt trött och seg, det blöta vädret  och halkan lockar inte heller till uteaktiviteter. Longerade ju henne i går i alla fall så lite motion har hon fått i veckan.

19:15

Åker hemåt. Går raka vägen in i duschen.

19:30

Kollar mailen och de vanliga hemsidorna (favoriterna)

20:00

Ringer mamma. Tittar sedan på antikdeckarna, trodde också på de ryska guldäggen ;-) Dricker också en kopp varma koppen, "fransk senap och skinka" och äter en smörgås till.

21:00

Åter en stund vid datorn

22:00

Lätt huvudvärk uppmanar mig till sänggående.

23:00

*Zzzznark*


Den hungriga prinsessan

"Hon skulle öva sig att se. Se på världen. Se vad som finns i den. Vilka som är där. Om man tittar nyfiket på världen verkar det som om den nyfiket tittar tillbaks."


"Den hungriga prinsessan" författad av Christina Herrström, handlar om Aurora som är söt och vacker men som aldrig riktigt tas på allvar, för att hon är just söt och vacker. En dag får hon nog och går sin egen väg, och som hon gör det!


Sitter du fast i vardagslivets begränsningar och behöver inspiration så finns det en del att hämta i denna bok. Är du trött på att bli bedömd ytligt, eller är du snar att döma människor på ytan? Vad går livet ut på? Att göra/leva det som man tror att andra förväntar sig? Eller kanske att njuta fullt ut av de val man gör, det finns en hel värld av äventyr att upptäcka, stort som smått.


RSS 2.0