Fredagen den 30 mars 2007

Denna veckan har gått fort, jättefort! Vart tar tiden vägen?
Tiden går förstås ännu fortare, eller känns gå fortare när man reser i tjänsten så som jag gör. Det blev en tur & retur till Stockholm, tja Arlanda för möte med mina nya kollegor (ny organisation, inte nytt jobb). Trevligt? Javisst! Träffade ju en del nygamla kollegor från min gamla arbetsplats i Göteborg och det är alltid roligt. Resan fram och åter gick fint trots min trasiga svanskota, egentligen var det taxiresan till och från flygplatsen här i Skeå som gjorde "ondast". Lite knepigt var det att försöka sitta still en hel dag, så för att inte stelna (jo svansen "stelnar") ställde jag min upp då och då - ena gången vid fel tillfälle på detta storgruppsmöte eftersom jag fick en mikrofon stoppat under näsan "Här har vi nån som vill säga något!". Hmm, jag ville inte alls säga något - bara slippa sitta en stund. Men det ville jag inte säga, så jag sa något annat som jag tror lät klokt..?

I onsdags upplevde jag lite en gammal dröm, bara lite för jag är trots allt inte fullt rörlig just nu. Jag var och hälsade på min nya deltidsforderhäst! Det fick bli tömkörning där hästens ägarinna skötte den mesta hanteringen. Jag hjälpte till i den mån min "svans" tillät, tömkörde lite grann. Längtar tills svanskotan läkt så jag kan börja rida. Har bestämt mig att efter påsk, då ska den vara läkt!

Mer i veckan? Har varit i Kalix på en kick-off/invigning av projektkontor. Jättetrevligt, både vad gäller folk och kontor - hade å andra sidan träffat folket förut så jag visste att det skulle vara trevligt, och jag har varit i lokalen förut så jag visste att det är fint.

Blev lite trött på mig själv idag eftersom jag glömt (förträngt) att den buss jag tänkte åka hem med kl 12:35 numera avgår kl 12.20. Åker sällan med denna buss, men hade för en gång skull sett fram emot att komma hem tidigt och innan sambon. Nästa buss gick 1,5 timmar senare så jag satte mig på busstationen och läste min pocketbok. Denna buss stannar inte på "min" hållplats utan åker raka vägen in till stan så med lite sms-flört med sambon blev jag upphämtad på busstationen.

Det finns inte så mycket här på min nya blogg ännu, det ska komma mera! Fast inte riktigt än för nu ska jag ha semester  =D. En liten turné i Småland och Västra Götaland för att hälsa på vänner och familj som finns lite spridda därikring. Så... glad påsk allihopa!

Nygammalt inlägg 21/3 2007

  • Humör: Bra trots ont i svansen
  • Väder: Solsken och varmt på balkongen, synd att jag inte kan sitta i solstolen
  • Musik: "Tvättmaskinens centrifug"
  • Litteratur: Mitt emellan två böcker, avslutat en och tittat på omslaget på nästa...

"Mitt liv är under utveckling..." hörde jag på TV idag och visst är det precis så, livet är under utveckling även om man eftersträvar mål, drömmar eller vad det nu må vara. Livet borde vara under utveckling, fast nog skulle jag i bland vilja ha allt klart, färdigt och serverat. Ni vet, villa, gård, bra bil, häst, hund, katt, barn, kärlek, vänskap, kreativt jobb, intressanta resor och massor med tid för alltihopa. Men måste man ha allt nu? Det är vägen mot målen, mot drömmarna som gör resan värd, eller? Jag har inte fått allt jag drömmer om, kanske får jag inte det heller, men det kommer nya drömmar, nya mål så jag kommer aldrig vara "mållös". Vägen är allting, livet läxor som lär mig hitta mig själv, känna min inre styrka när så fordras (det finns där det vet jag) och ändå passa på att njuta av nuet.

Som barn läste jag "Pollyanna" och älskade den. Pollyanna ser något positivt i allt som sker, jag menar verkligen ALLT. Riktigt såå positiv är inte jag men lite grann av det perspektivet vill jag ändå ha med mig. När livet är svårt - ge inte upp, det kan bara bli bättre. När livet är glatt - NJUT!

Just för stunden känns livet bra fastän jag har svårt att sitta (!). Halkade omkull i helgen som var och skadade svansen, ja svanskotan alltså. Det känns som en helt onödig liten fjantig skada, och den gör ont. Fast den börjar bli uthärligt med hjälp av värktabletter, försiktiga rörelser och värmedyna.

När värken inte stört mig allt för mycket har tankarna fått snurra rätt så friskt, och de har snurrat...hit och dit. Stanna eller gå, framåt eller bakåt. Vad blev det? Leva i nuet och lyssna till mig själv. Det är så lätt att lyssna på andras åsikter och känna av andras känslor att man ibland inbillar sig att det är ens egna. Att höra frasen "Tänk om..." från en annan och den biter sig fast. Det är mitt val att ta till mig det jag vill och ibland blir det fel, för jag inte perfekt (men bra ändå!).

Läste ut en bok under dagen "Inte enklare än så" av Kajsa Ingemarsson som handlar om vardagens vedermödor, tristessen med vardagen som jag själv upplever den emellanåt (och börjar väsnas för jag gillar inte att ha långtråkigt). Nä, det är inte enklare än så fast man inbillar sig att livet ska väl egentligen vara enkelt. Ska det vara enkelt? Tråkigt? Ibland kanske...Boken rekommenderas för alla vardagssnillen som jag själv.


Välkommen till min nya blogg!

En ny blogg fick det bli när den gamla bloggen inte ville fungera som sig borde.

Mer innehåll kommer inom kort!

RSS 2.0