Det är en underbar dag utanför fönstret idag.

Om jag bara ignorerar den smutsgråbruna snöhögen i fjärran så syns det inte ett spår av vintern. Med sånt här varmt och vackert väder är inte lövsprickningen långt borta, gräsmattorna börjar redan bli gröna.

Snart är det långhelg eftersom vi har lyxen av ledigt på klämdagar och jag ska mestadels ta igen mig efter en intensiv arbetsperiod. Några rundor med hästen ska det få bli, pyssel i stallet för det behövs och är rogivande för en sån som mig, grillkväll med vänner och bekanta är planerat både ikväll (bara vuxna) och på lördag (inkl barn).

Planerar också att vara lite aktiv på fredag med morgon i stallet och sedan sikte på inköp av nya solstolar och plantor till balkongen. Ska sätta lite frön också med hopp om att iår ska de klara sig hela sommaren och inte bara fram till semestern...

Trevlig helg alla bloggvänner!

Dagens så här långt...

Uppstigning:
kl 06.00


Dagens motion:
Cykel t&r jobbet, ca 6 km, samt rask lunchpromenad (ca 3000 steg)


Dagens frukost
Koffeinfritt kaffe och 2 ostmackor à la Morölimpa


Dagens lunch:

Matlåda bestående av tortellini med lufttorkad skinka, kryddor, pärltomater och inlagd kronärtskocka


Dagens vill ha:

Sommarlov...


Dagens klädsel:

Blåjeans med mjukaste blusen (som tyvärr blivit ritad på med rödpenna under arbetsdagen...)


Dagens doft:

Deo


Dagens frisyr:

Uppsatt i hästsvans


Dagens händelse:
Uppfriskande lunchpromenad i vårvackert väder, såg tussilago för andra dagen i rad!!


Dagens låt:
Ingen radio på men "Here without you, baby..." snurrar i skallen, minns inte vad bandet heter.


Dagens planer:
Jobbat undan så jag slipper jobba länge på onsdag, åka hem och ha en myskväll hemma.


Dagens saknad:
Fikakompis!


Dagens dummaste:
Långa krångliga mail där man ska svara A eller B, när man helst vill svara ingendera!


Dagens sjuka:
Nepp, inte ett dugg sjuk!


Dagens drog:
Smaskade i mig en nöd-Snickers efter den raska lunchpromenaden. Funderade på årets första pinnglass...


Dagens roligaste:
Vädret!


Dagens inköp:

Snart: Ost, bröd, flingor...glass?


Dagens godis:
Se ovan drog


Dagens humör:
Jodå, det e la bra.


Tre

Åsa har utmanat till nedanstående:


Tre namn du går under:

1. Carita
2. Sötnos
3. Cita (smeknamn för länge sedan)

Tre saker som skrämmer dig:
1. "Bryr mig inte..." och påföljande axelryckning
2.  Våld
3.  Vampyrfilmer (kan ju inte ens sova med lampan tänd)

Tre saker du har på dig (just nu?):
1. Blå jeans
2. Röd/rosa randig tunn tröja
3. Vit t-shirt

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1.  "Bad day" av Daniel Powter (för alltid en favoritlåt)
2.  "Over you" av Daughtry (hörde den flera gånger under bilfärd t&r Skeå - Boden)
3.  "Curly Sue" av Tanika

Tre sanningar om dig:
1. Kan med lätthet smälla i mig en stor påse dillchips på egen hand utan att få dåligt samvete för det (om det inte händer för ofta)
2.  När jag är själv i bilen är jag värsta sångerskan
3. Är egentligen en riktig fegis

Tre av dina intressen:
1. Pyssla med; inredning, maten, balkongodlingen, teckna, skriva, datorprogram, shoppa...

2.  Hästar
3. Vandra (är helt klart av ett vandrande släkte)

Tre saker du verkligen vill ha:
1. SEMESTER! (Fast vi åker ju till Grekland om dryga månaden)
2. Hästgård, helst i Myckle (nån där som vill flytta på sig, helst på älvsidan??)
3. Drömmer om nytt kök, med alla dess förutsättningar att höja matlagningen ytterligare

Känn er utmanade!


Björnliv

Fick nedanstående i mailboxen imorse och istället för att skicka vidare så lägger jag in texten här:

I det här livet är jag en kvinna.  
I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.
När man är en björn måste man gå i ide.  
Man bara sover i sex månader.    
Jag skulle kunna leva med det.
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.  
Jag skulle kunna leva med det också.
När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.  
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga kramgoa björnungar.   
Jag skulle absolut kunna leva med det. 
Om man är björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.
Japp, jag skall bli en björn .  

Pessimister - sluta tänka på jägare och annat otyg!!

Nostalgitripp

Då och då brukar jag kika in på Saravillfaras blogg och idag har hon utmanat oss alla att visa en bild från svunnen tid. Jag har ju min favoritbild på mig själv som snart 3 åring i finaste baddräkten någonstans i Finland på semester. Jag var tuff i den åldern, numera badar jag inte gärna i vatten som är kallare än +25 grader. Bilden är i original en diabild som tagits foto från och sedan skannad...därav kvaliteten.

image38


Årets första lunch intagen på balkongen

Idag är det verkligen vår, ja på balkongen är det nästan sommar med dess +21 grader i flödande solsken. Tog en promenad på förmiddagen och inne i skuggan är det inte fullt lika varmt, men i solen! Aaah....

 Sunshine 






Det var väl 20 år sedan sist

Att jag trillade av en häst alltså. Eller nja, jag hann ju faktiskt inte ens upp i sadeln så egentligen går det kanske inte kalla att trilla av? Uppenbarligen hade jag inte spänt åt gjorden tillräckligt för sadeln gled samtidigt som hästen började gå (hon brukar börja gå när man är på väg upp i sadeln) och där stöp jag med rumpan först och hästen sprang bort till sin hage i full fart med sadeln på sned. Hon stod snällt kvar och väntade medan jag spände loss sadeln, och sedan fick jag lämna den i stallet för den blev dyblöt av allt uppsprättande blötsnö under färden. Gick en kort runda med hästen för att kolla att hon var ok och bad sedan en förbipasserande vuxen att hjälpa mig upp för en barbackaritt istället. Hästen hon var som vanligt, men jag kände att det smärtade i nedre delen av ryggen (svanskotan) och i ena handleden så det blev en kortare stund på ridbanan. Inte så finurligt att rida barbacka när hästen fäller vinterpälsen... Ska slappa i tv-soffan med värmedynan på ryggslutet och vila handleden från tangentbordet (ingendera verkar illa skadat bara så det känns lite grann).

Så efter dryga ett års återvändande ridning var det dags för första oavsiktliga avsittning, och ganska så precis ett år efter jag innan detta återvändande halkade och skadade svanskotan, samma svanskota som gör att jag hoppar upp på hästen med hjälp av en pall eftersom det tar emot att få upp foten till stigbygeln. Pallen som idag var ostadig och som inte hjälpte ett dugg när sadeln gled. Tja, allt hänger ihop, eller upprepar det sig bara..?


Ja, se det snöar...igen

Igår var det strålande solsken och det kändes som en riktig vårdag, skulle jag haft tid att ta en tur med hästen... men det hade jag ju inte för familjen måste ju gå först, och med de var det andra planer. Idag när jag har tid till hästen då återkommer vintern med buller och bong, ja kanske inte så ljudligt men ändå rejält snöfall. Som jag sagt/skrivit, inget väder ska stoppa mig och det gjorde det inte heller :-) Det blev en dryga timme ute i snöfallet, mycket skrittande längs cykelvägen, lite försiktig trav vid sidan om där det inte var för mycket snö och sedan högre tempo upp på första skogsvägen. En härlig tur men jag kände mig genomvåt när jag kom tillbaka till stallet - om jag ändå tänkt på att ta på överdragsbyxorna.
Snowstorm 






Dagarna går fortare än jag hinner med...

Dagarna bara flyger fram. Jag hann som sagt besöka Malmö i veckan, flög ner på tisdagen och hem på onsdagen. Intensiva dagar så det kändes som jag varit borta en vecka - och blev förstås alldeles "dagvill", dvs torsdagen kändes som lördag. Nåja, vistelsen var trevlig med besök under Malmö C (Citytunneln), god mat på fransk restaurang (som var fullsatt en tisdag - sånt händer inte i Skeå, tyvärr!), en öl på puben nära hotellet och där fick jag höra frasen "Nämen Carita, har inte du hamnat väl långt söder ut!?" Där stod en gammal kollega från Göteborg så en stund snack på "göteborgska" följde *ler*. Ändock tidig kväll för man var ju tidig i starten den dagen. Onsdagen var det möte innan rusningen till flyget och hemåt, lite trist att åka från ett vårsoligt Malmö och komma hem till snöstorm! Inflygningen mot hemmaflygplatsen var inte så kul och medförde t o m illamående som satt i några timmar.  Skönt att väl komma hem om än bara för några timmar innan morgonbussen upp till Luleå för möten. Visst är det kul att resa i tjänsten, men också ensamt och slitsamt - det är ljuvligt att komma hem!

Flyga? Ja, jag fick lite småpikar för det här och där, men snälla ni - tåg till Malmö från Skellefteå! Fatta hur lång tid det skulle ta, då skulle jag behövt vara borta en vecka och det gick ju inte när jag skulle vara i Luleå dagen efter. Förresten så går det ju faktiskt inga tåg i Skellefteå, bara s.k. tågbuss som tydligen ska upphöra gå från i sommar. VILL BYGGA NORRBOTNIABANAN NU! Så fick jag sagt.

Inte mycket tid att vara i stallet i veckan. Hade kvällsgiven i måndags och planerade rida men det vart busväder, snöyra á la småspik, blåst och ryggigt så hästarna meddelade så snart jag klev ur bilen att de ville in i stallet bums! Efter snabbmockning fick de komma in, och bråttom hade de småtrippandes vid min sida (ja, jag springer inte i onödan och det vet hästarna om). Ska förbi stallet ikväll en snabb runda, familjen får gå först - och imorgon då ska inget väder hindra mig/oss från ridtur, så det så...

Är så avvis på dig Lina med egen hästgård, vill också ha och en dag då ska jag hitta mitt drömställe (har visserligen redan hittat det där hästarna var på sommarbete förra sommaren, men de som bor där vill ju bo kvar...)

Nu ska strax in på stan för införskaffandet av lite "nödvändigheter"...


Grå helg..

vad gäller väder i alla fall. Det lockar verkligen inte till utevistelse, fast idag ska jag i alla fall till stallet för att ge lunchen och få mig ut på en ridtur. Underlaget är inte det bästa så det blir nog mest skritt som får gälla idag.

Tandvärken har gett med sig alldeles på egen hand, fick ta några värktabletter när det var som värst men nu är den försvunnen. Kanske var det inte alls tandvärk som en kollega sa, det kan ha varit förkylning som satt sig i käken. Oavsett vilket, det är bra nu.

Händer inte så mycket mera denna helg, slappa och ta igen sig inför kommande arbetsveckor på resande fot.

Ett litet inlägg

Datorn hemma funkar ibland och det har inte blivit tid att införskaffa ny ännu så det får bli en snabbis innan arbetsdagen tar vid på allvar.

Just nu snurrar mitt liv på för fullt: det är mycket att göra och styra upp på jobbet - mer än vanligt faktiskt vad nu "vanligt" är, det har inte varit som "vanligt" det senaste halvåret.

Mina rundor till stallet vill jag förstås hinna med fast igår blev det ingen ridning utan bara stalltjänst (mocka & borsta) och hämta in hästarna för kvällen (för första gången i år hade ingen av hästarna täcke på sig, inte ens frusna Ellen som verkade väldigt glad över att slippa täcke; idag är det minus igen så den lyckan blev nog kort). Har planerat rida en stund idag, fast det lär gå försiktigt till eftersom underlaget är värdelöst just nu - bara asfalt och/eller blåis upp i skogarna, på ridbanan är det slask/lera.

Har haft tandvärk i två dagar men idag är värken väck, kanske jag kan vänta med att ringa tandläkaren då..? Tycker verkligen inte om att gå till tandläkaren, det är läskigt och oftast dyrt :-(. Därtill snuva och rethosta *suck*. Har inte allför mycket energi just nu, kanske solskenet idag kan locka ut mig på vår friskvårdpromenad och bjuda på lite energi.

Det ska bli resande av i veckorna som kommer; först to-fre denna vecka (kvar i Luleå), sedan Malmö nästa vecka och veckan därpå 2 dagar i Stockholm och 2 dagars kickoff på annan ort (hemligt än så länge). Få dagar i stallet med andra ord.

Jag återkommer när tid och ork finns.

RSS 2.0