Lite semesterbilder

Lite huller om buller, men det får ni tåla ;-)

Mysigt ¨på Älvsborgs fästning

Mysigt på Älvsborgs fästning

Barn på språng i Kungsklyftan

Barn på färd i Kungsklyftan, Fjällbacka.Tittar man nog väntar pappa längre fram bakom träden ;-)

Järven

Nog kan han charma denne söte järv, undrar om det var samme järv som satt där på samma sten sist jag var på Nordens Ark?

Lucky Luke

Lucky Luke gjorde sitt jobb på High Chaparral och fångade bröderna Dalton. Måste säga att jag blev förvånad av att upptäcka hur lik Brolle Jr denne Lucky Luke var både till utseende och röst!

Kungsklyftan

Kungsklyftan, Fjällbacka. Dramatisk klyfta som fått spela roll både i Ronja Rövardotter och i Camilla Läckbergs roman.

Hissfärd

Med spänning åkte vi hissen, som syns där på utsidan av skrapan, upp de 23 våningarna, för mat och dryck. Bjöd sambon på den berömda King Size räkmackan och den var visst snarlik den som serveras på räkkrogen i Skellefteälvens utlopp, bara priset skiljer... Där ser man, själv kan jag som skaldjursallergiker inte avgöra en sådan sak. Min kycklingsallad smakade fint. Hissfärden ner var smått läskig.

Världens största tiger på Nordens Ark

Tillbaka till Nordens Ark och den stora stoltliga Amurtigern. Innan han gick och la sig här, med huvudet bortvänt, promenerade han runt och han är STOR och vacker!

Hemma igen

Nu har jag varit hemma i Norrland några dagar efter vår mycket trevliga biltur i Småland - Göteborg - Fjällbacka. På vägen söderut åkte vi förbi byn "Önska" så jag och bonusdottern passade på att göra just så och jag önskade tyst för mig själv (önskningar ska visst göras i det tysta annars blir de inte sanna, minnsann) att vi tre skulle få en precis så fin semesterresa som vi faktiskt också fick. Vi har haft tur med vädret och våra medhavda regnkläder har fått ligga nerpackade till största delen. Tog visserligen på mig regnjackan när vi skulle runt Nordens Ark men fick gå och bära den runt midjan eftersom molnen skingrades och solen tittade fram.

Med en glad 8-åring på resan blev det extrakul med besök på HighChaparral, Liseberg och förstås nämnda Nordens Ark. Vi hann också med ett 70-årskalas, bad i Götarpsjön, besök på Älvsborgs fästning och Universeum (där Explora och klättervägg tydligen var allra roligast när man är 8 år; jämte fiskarna från "Hitta Nemo"), mat på Heaven 23 med läskig hissfärd upp och ner, Kungsklyftan också förstås sol- och bad i salt havsvatten i Fjällbacka.

Favoriten var förstås Liseberg där allt som kundes åka, åktes. Undertecknad blev sjöblöt i Colorado, skrek som en galning i de branta backarna i Balder, medan 8-åringen (som var lång nog för att åka) efter färd undrade "var det allt? jag vill åka mera!". Jag gillar bergbanor och åker gärna dessa men karuseller vill jag helst slippa från, sån tur att sambon glatt åker sådant med dottern ;-)

På High Chaparall åkte vi ånglok till Mexikobyn, flodbåten var gratis så den åkte vi också. Överallt fanns det vackra hästar för mig att vila ögonen på, och det blev ponnyridning för barnet två gånger om (för 10 kr turen vilket var oväntat billigt). Vi såg Lucky Luke fånga bröderna Dalton och förstås den stora western showen.

Nordens Ark hade jag inte varit på på länge och det fanns en del nytt att se, som världens största tiger, Amurtigern. Fantastiskt vacker! Vi såg många djur, bara vargarna och lodjuren höll sig utom synhåll.

Sammanlagt blev det tre nätter i resp Gnosjö, Göteborg och Fjällbacka, samt övernattning i Uppsala på nervägen och Sundsvall på hemvägen. Vi har haft en jättehärlig semester.

Satte in en ny bild på mig själv taget på 70-årskalaset, håret krullade själv sig snällt ;-).

Egohelg

Har haft mig en lite egohelg med smalmat (god sådan), ensamhet (skön sådan), yoga, musik och allmänt självompysslande. Passande nog kom det busväder för även om jag helt klart föredrar solsken och värme, så blir det inte mycket gjort när solen skiner för då vill jag ut. Nu har jag passat på att också röja i garderoben (men vad många tröjor jag har - jag som "aldrig" har något att ha på mig *hm*), städat badrummet, tvättat några omgångar tvätt, slängt sopor, tvingat ut mig i regnet för promenad (det finns ju regnkläder - allt annat är bara dåliga ursäkter...) och damsugit/dammat vartenda skrymsle i lägenheten. Men mest har jag pysslat om mig själv ;-)

Om några dagar far familjen söderut och innan dess är det fortfarande en hel del som ska göras och planeras, men det får ta den tid det vill. Jag har några egotimmar till att njuta av först.

 Meditate 


På grönbete

Flyttade hästarna till ny sommarhage igår och den lilla shettisen mer eller mindre försvann i gräset. Bilderna är tagna med mobilkamera - tyvärr inte den bästa kvalitet. Ser du henne i gräset här nedan?219834-5
Här var hon lite närmare och syns mera, men jösses vad hon såg glatt förvånad ut, men vem hade inte varit det med mat lite hög som en själv! I bakgrunden syns de stora hästarna, som har mat upp till magen. Det hade varit lite kul med en springtur i nya hagen, men de stora var mer intresserade av att äta. Det var bara den lilla som sträckte på benen i det höga-höga gräset. De verkade alla nöjda med sin nya sommarhage, så långt gott!
Häst i gräs

RSS 2.0