"Ska vi åka till IKEA?"

Många inlägg på en och samma dag...(se nedan).

För dryga veckan sedan sa han det..."ska vi åka till IKEA på lördag?". Jag vart alldeles tyst, förstummad - VAD var det han sa..? Åka till IKEA? På riktigt?! Lite försynt undrade jag "skojar du nu? i så fall är det inte snällt". Nej då, han menade det på fullaste allvar. Oväntat? OM! När jag i höstas tyckte att det kunde vara kul att åka till IKEA nu när det finns i Haparanda (bara 25 mil mot tidigare 40 mil), då fick jag bara ett mumlande till svar ("under tvång i så fall..."). Nåja, inte vill jag ju tvinga stackarn så jag har så smått börjat planera att åka dit med en väninna. Också kom det här; "ska vi åka till IKEA?".

Jodå, det var på riktigt för igår for vi dit. Avfärd kl 0700 framme strax innan kl 1000 och en stundom trång promenad på ca 2 timmar inkl fikapaus, men glad snart 8-åring i hasorna. Inga stora inköp men det gick ändå på några tusenlappar (inkl några beställningar från bekanskapskretsen).

Det var kul att gå på IKEA men jag tyckte det var lite litet, har ju vanan från Göteborgs-IKEA tillika Jönköpings-IKEA och det här var klart mindre. Men kul!

Ett snabbt stopp i Finland blev det också innan vi rattade väster och söder ut och var hemma innan kl 16. Jösses!

Ridtur

Har ju äntligen hittat tillbaka till stallet och är där minst 3 dagar/kvällar i  veckan. I fredags var det dessutom dags för friskvård av klass med jobbet! Tur på islandshästar hos Silvia utanför Luleå. Jag fick rida på en pigg gulblack dam vid namn Tildra. Ytterligare en kollega var ridvan och resten nybörjare. Det var riktigt, riktigt roligt! En MYCKET bra dag på jobbet om man säger så...
Horseback Riding 

Nu ska ju vår friskvård dras in på i och med ny organisation så det var väl bra att vi hann med det bästa av allt.

Som återvändo till stallet har jag efter turen inte känt den minsta träningsvärk, men jag kan tänka att åtskilliga av de mer ovana ryttarna har sveda och värk idag. Hoppas de kan känna glädje i det ;)

(PS foton kommer, batterierna måste få laddas innan kameran släpper ifrån sig några bilder)


Liten resa

Har hunnit med en tur till södra delarna av Sverige, eller "mitten" som en del kanske skulle kalla det ("mitten" för mig är Sundsvall). Gjorde ett leverantörsbesök utanför Eskilstuna i veckan och njöt storligen av det vackra varma vädret. Besöket gick bra, boendet var ok, maten i Eskilstuna var god (åt grekiskt och det är ju alltid gott!!). Lärde mig mer om betongslipers än vad jag kunde innan (slipers är det som ska hålla spåret på plats, makadam är det som ska hålla slipers på plats - det är ju ena ruskiga krafter när ett tåg fram fram och då vill man allt se till att spåret ligger fast där det är...lite järnvägsteknik där =)).

På vägen tillbaka till Arlanda (jo vi flög, alternativet är ju ca 15 timmar på tåg, mot 1 timme i luften...) stannade vi och fikade i Sigtuna. Jag visste att Sigtuna ska vara vackert men sååå vacker och mysigt - det hade jag ingen aning om. En svensk pärla helt klart. Kanske gjorde solskenet sitt också eftersom vi kunde sitta utomhus på mysiga "Tant Bruns Kafé" och glädjas åt solstrålarna. Kände lite ångest över att fara upp till kylan i Norrland, men dagen därpå hittade ju sommarvärmen även hit. I onsdags tog jag en liten promenad efter lunch ner till älven, åt en glass och njöt i solen och +18 grader. Härligt!

Bra bil

Dagarna går och jag rusar efter... Tja, inte riktigt, jag rusar nog snarare med.
Har farit runt i tjänsten en hel del och som boende i Norrland blir det ofta många mil att avverka. For ut i "ingenstans" för att kolla hur mark- och bergprovtagningarna fungerar inför den bana som ska byggas. Det blev en jätteintressant dag där jag och kollegan fick traska ca 3 km i blötsnö rätt in i skogen, ingen bilväg här inte, bara knappa spår efter bandvagn (vilket är bra för så få spår de lämnar desto galdare är vi, fast det blir svårare att ta sig fram till fots) och så förstås markeringspinnar där det nya spåret ska ligga om ett antal år. Vi hittade fram kollade läget och fick sedan skjuts med snöskoter tillbaka (min första tur med snöskoter). Måste erkänna att även om det var kul att åka där bak på skotern så tyckte min svanskota inte om turen. Ännu ett gäng i skogen hann vi besöka men då fanns det dålig bilväg att ta sig fram på (sån tur att man tänkt efter före och bett om en riktigt bra fyrhjulsdriven bil, körde en Volvo Cross Country (XC70 diesel) som jag blev mycket glad i. Den kändes trygg att köra i lera och blötsnö. Hur lång sträcka jag hann avverka bakom ratten? Hela 56 mil på en arbetsdag. Men k¨ände mig ändå pigg om kvällen då jag hann en vända till stallet, fast det blev ingen ridtur.

Fikapaus

Ensam på kontoret och jag känner mig ensam, fast jag har fått mycket gjort så helt fel kanske det inte är...

Återvände till stallet "på riktigt" i söndags och trivdes jättebra med goa fina glada hästen. Har muskelvärk lite överallt eftersom ryttarmusklerna inte kommit till användning på ett bra tag. Men - det är nästan så jag mår bra med träningsvärken. Jag vet ju varför jag har den, och framför allt, hur fina muskler jag kommer att få när väl den första träningsvärken lägger sig. Lite kondition även för mig att vänta framöver förhoppningsvis kan ta bort en del av den där lilla trivselvikt som smygit sig på den senaste året. Ska på lite motionstur senare idag vilket jag ser framemot, hoppas den småvärkande kroppen orkar ta sig upp på hästryggen bara *ler*

Skulle vilja skriva att förkylningen sprungit sin kos men det har den inte. Den är bättre, helt klart, men en bit återstår. Tog en tidig lunch idag och ett snabbt stopp på apoteket för att inköpa hostmedicin ("Fy vad du låter", sa sambon igår) så får väl hoppas att denna hjälper. Jo faktiskt har nog inte hostat lika mycket senaste timmen! De var som...

Liten båt, stor vy

Hej.
Kan man inte resa/segla jorden runt på egen hand så kan man njuta av andras vyer på deras världsomseglingar. Vill åter igen tipsa om att titta på fina foton som den nedan (syns båten?):Liten b?t, stor vy
på Björns & Annikas albumssida:

http://sailaround.netfirms.com/resor/2007/album/02sv/02sv.html


Det lättar

Förkylningen alltså...eller ja, jag är inte lika hängig och har ingen feber. Förkyld är jag fortfarande, hostar gör jag (med hopp om träning av de slappa magmusklerna *ler*) och är sexigt (?) hes. Jag har druckit massor av te, massor! Och upptäckte nu på morgonen att teet börjar ta slut så det blir till en liten promenad till affären om en stund för att köpa mer te. Bra, jag har haft ögonen på en "ny" sort som jag vill köpa, jämte den vanliga pepparmint.

Idag ska jag äntligen bege mig till stallet. Äntligen. Nu får det inte hända mer saker som ställer sig i vägen för min återkomst (Ha ha det lät högtidligt!) till stallet.

Jag har tänkt en massa klokheter i veckan i mitt febriga tillstånd men inte fått ner ett enda klokt ord på mitt tangentbord. Boktips har varit allt jag orkat med och nu när klokheten som bortflugen.

Drömde min vanliga, ovanliga dröm om att jag är sen, en stund senare är jag jättesen, och sen, sen, sen...och inte får jag veta om jag kommer till mitt mål eller inte. I början av drömmen var jag på väg till jobbet (inte där jag jobbar nu eller har jobbat, men det var i alla fall på väg till jobbet), bussen stannade inte där den borde varpå jag åkte förbi jobbet. Så då borde man kanske hoppat av på nästa hållplats och traskat tillbaka? Nepp, jag checkar in på hotell och tar mig ett bad i hotellet simhall (hela tiden stressad över att jag är sen, sen, sen), så småningom bokas taxi men då har jag svårt att hinna packa med mig alla de där sakerna jag ska ha med mig. Plötsligt har det dykt upp gamla leksaker som jag inte vill lämna kvar på hotellet. Märkligt, minns inte att jag hade bagage med mig i början av drömmen. Tittar ut genom fönstret då och då, ser taxin komma och ser den gå...utan mig.

En "rensa ut"-dröm tror jag. Har haft lite otydliga feberdrömmar i veckan, om vad vet jag inte men jag blev i alla fall mörkrädd och sambon fick finna sig i att jag ville ha min sängbordslampa tänd ett par nätter. 
 Lamp 
Hade tänkt plantera mina kryddfröer igår och köpte helt sonika hem jord och planteringsburkar, utan att kolla efter vad mina fröer tagit vägen. De var puts väck, trots att jag vet att jag lagt dom på särskilt ställe för att sambon inte skulle råka rensa ut dem. Nu undrar jag bara vart detta särskilda ställe är? Jag gav upp och beställde nya fröer hos www.odla.nu så det får bli så-dag nästa helg istället. Roade mig på morgonen med att beställa hem lite önskade musikskivor, Norah Jones senaste, också en med Edit Piaf (har inte sett filmen än, men vill se den snart ? Nån som sett den?), det blev också en skiva med Johnny Cash  (som jag tror sambon kan uppskatta. Har du inte sett filmen "Walk the line" som handlar om denne Johnny: Gör det! Den är fantastisk!). Slutligen en skiva med Eva Cassidy som jag upptäckte av en slump, och har önskat skaffa sedan länge. Ser fram emot att få hem denna stämningsfulla rogivande musik. Så vuxenmusik jag har kommit att gilla - jösses!Fler boktips!

Har läst fler goda böcker som jag vill tipsa om.

Först:
Ännu en bok av Anna Jansson, Silverkronan. Blev inspirerad av den förra boken jag läste och byte helt sonika den boken mot den här (tack lillasyster!) Spännande är bara förnamnet, det blir många "vem? varför? hur...?" när man läser den här boken som gör att man bara måste fortsätta. Vem är skyldig? I upplösningen tror jag att det är nog han, eller är det hon, eller...? Ja, det är bara att läsa =) Mycket bra, med andra ord. Jag ska snarast införskaffa mig fler böcker av denna författare.

Det tycks finnas hur många duktiga svenska författarinnor som helst just nu. Här har jag två till som jag kan rekommendera:

Mari Jungstedt, Den inre kretsen. Fick boken med ett inköp av Amelia (tack Amelia!) och den är fantastiskt spännande med en fin bakgrundsmiljö i Gotland (även den), lite arkeologi också brutala rituella mord.

Kajsa Ingemarsson, Inte enklare än så. Handlar mer om relationsdrama, när vardagslivet tömmer ut all energi från kärleksrelationen. Också en visdom i konsten att se till vad man har och att det är faktiskt "inte enklare än så", med nära relationer (och vardagen) att få ihop det och hålla glöden vid liv. En och annan lärdom att ta till sig allteftersom.

Fler boktips kommer för jag är inne i ett läs-stimm! 
 Reading 


Boktips: "Främmande fågel"

Hittade en riktigt bra bok på Arlanda på väg till Småland. Hade "som tur var" glömt min andra påbörjade bok hemma så jag följde en ingivelse och köpte "Främmande fågel " skriven av Anna Jansson. Vill nog påstå att det var bokens omslag som tilltalade mig. Boken är otroligt spännande och svårt att lägga ifrån sig. Scenariet handlar om en epidemi, fågelinfluensan, som i modern tid drabbar Gotland och märkliga mord som kanske har kopplingar till epidemin. Den stora ödesmättade frågan är: Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda många andra? Upplösningen är oväntad och skrämmande.

Dock vill jag säga att man kan drabbas av lätt släng av hypokondri när man läst denna bok.

Intensiv-semester

Jag har varit på turné och hamnat lätt på sné...Precis så kan man se det. Har rest runt i Småland/Västra Götaland och hälsat på familj och vänner. Kom hem sent igår kväll med en duktigt förkylning som idag visade sig även medföra feber. Jättetrist för jag hade sett fram emot en eftermiddag i stallet, jag hade verkligen sett fram emot det eftersom denna dag skulle innebära min efterlängtade återkomst till hästlivet! Så blev det alltså inte då jag efter morgonens tvätt och byte av sängkläder formligen tog musten ur mig. Jag har sovit en stund, tryckt i mig lite mat som passande nog fanns i kylen och tänkte orka knappa lite i min än så länge ödsliga blogg.

"Turnén" har varit trevlig och det är underbart att känna att vännerna som är geografiskt långt borta fortfarande står mig nära som vänner. Tack och lov för internet som gör att man kan ha en så gott som daglig kontakt om man så önskar. Trevligt också att träffa och umgås med familjemedlemmarna, var och en lite på tu man hand. Nu följde ju inte det "tänkta programmet" sig till punkt och pricka, men jag har kommit hem och känner mig visserligen sliten men glad. Glad både över min vecka "söderut" och glad över att komma hem till Norrland.

Nu vill jag bara piggna till fort som tusan, så jag kan jobba och vara i stallet. Hoppas att Enchinagard gör susen!

Kram till alla mina vänner!

RSS 2.0