En mulen höstdag

Här hade man hoppats på en söndag lika ljuvlig som lördagen vad gäller väder, men i stället vaknade man upp till en mycket grå tillvaro. Inte att det är busväder, med regn och rusk - nej, man blir bara blöt av att vara ute (och lockarna kommer som ett givet brev på posten...) Bestämde mig för att detta väder ska inte beröva mig den tänkta ridturen och tur var väl det för den var härlig. Fick ta det lite lugnt på småstigarna eftersom det är mer halt än vanligt på rötter och stenar - sitter ju inte på den mest fotsäkra hästen man kan tänka. På de större grusvägarna gick det däremot undan lite mera och vi trivdes nog bra både hästen och jag. Det där lilla "kommer hem vid två-tiden" blev visst; "hoppsan vad tiden går" och var inte hemma förrän vid tre-tiden. Så kan det vara...

Känner mig nöjd inte bara med turen utan också med att jag cyklade fram och tillbaka till stallet (miljö- och konditionsvänligt) och fick mig hemkommen efter en dusch, en snabb ryggmassage av sambon (har haft problem med en skuldra och nacke ända sedan onsdagskvällen då jag somnade på flyget hem från Stockholm) och nu står maten i ugnen och ska bli klar av sig själv om en stund.

Ska sedan ikväll mysa i vårt nyrenverade och nymöblerade vardagsrum. Fin bokhylla har det blivit (inkl vitrindörrar och spotlights längst upp), läsfåtölj inkl fotpall anlände i veckan, liksom läslampan (fast den behöver glödlampor) och igår köpte vi fin och ganska dyr matta. Gardinerna har också kommit upp fast det blev lite julstämning över dem (mycket rött) - men va f-n, det är ju snart jul. Skaffar nya gardiner till våren. Imorgon ska en väninna följa med så ska vi titta till den nya inredningsaffären Shape och ett besök på blomsteraffären för attköpa nya krukor och lite nya blommar både till vardagsrummet och till balkongen. Kul, kul!

Foton från höstpromenaden

Tog lite bilder när vi var ute på en höstpromenad denna härliga söndag. Bilderna är tagna från Burön, sydöst om Skellefteå
image20
image21
image22
image23

Foton från hempromenaden

Det var så vackert ljussken när jag promenerade hem från bussen ikväll så jag fiskade upp min kamera (som jag faktiskt råkade ha med mig "kvarglömd" i ryggsäcken) och tog ett par bilder, se nedan. Jag har en vacker promenadväg hem här på våran 'slinga'.


Solnedgång

Solljus

39 år idag...

... bara ett år kvar till 40! Jösses vad tiden går fort, men till skillnad från förra året så har jag haft betydligt mindre ångest över ålderns stigande. Faktiskt idag känns riktigt bra och det är helt ok att jag är 39! Har unnat mig en ledig dag, flextimmarna var många så det fanns att ta av.


Ledig dag inte bara för att jag fyller år, ledig också för att jag behöver som balans till den senaste tidens intensiva arbetsperiod. Mycket resande har det varit, förra veckan till Nässjö och Stockholm för olika möten och leverantörsbesök. Denna vecka körandes bakom ratten på mycket fin stor Volvo (XC70) fram och tillbaka till olika möten längs Happisbanan.  Gillar fortfarande mitt jobb även om det kräver sin... *hmm* ... kvinna.


Hade fram till igår funderingar på om jag verkligen orkar med allt, och det som i så fall skulle få stryka på foten var mitt återupptagna hobby - hästar, stall och ridningen. Grubblandet har pågått ett tag, men så igår var det en härlig höstdag och trots att jag vart senare hem än vad som var väntat, att mensen kom igång för tidigt men de vanliga magkrämporna så ville jag ändå rida, om så bara för en liten stund. Tänkte från början rida ut men då det pågår älgjakt så vågade jag inte det utan siktade in mig på ridbanan. Vilken kväll jag fick, hästen var jättefin, bjöd vackert framåt utan att rusa, nästan en dans oss två emellan och jag ville inte sluta rida... Hon är en jättevacker svartbrun nordsvensk travare som med sin långa man, sina höga knälyft och energi mycket påminner om de vackra drömhästarna Frieser... så får ni en mental bild (eftersom jag inte äger hästen tycker jag inte att jag kan lägga in bilder på henne här).


Jag var alldeles lyrisk över denna ridtur när jag kom hem och känslan sitter i även idag (också i låren som fick sig litet träningspass *S*). Vill inte sluta med hästar igen... nånsin!


Nu ska jag mysa en stund med senaste Amelia och en kopp koffeinfritt kaffe i vårt nytapetserade vardagsrum ;-) innan familjen kommer och det ska bakas citronmarängpaj till min ära! *mums*


RSS 2.0