"Ridbana"

Åh vad jag blev glad igår. En stallkompis har hittat en övergiven (?) åkerlängda som funkar utmärkt att rida runt på så här på höstkanten, den blir säkert ännu bättre när tjälen sätter i. Väl där övade jag och W på mjuka fina volter, halvhalter och annat nyttigt som vi övade mycket på i gamla stallet (där det fanns en ridbana) innan sommarbetet. W jobbade fint trots lite koncentrationsbrist när hästkompisen/ryttare valde att rida åt annat håll (utom synhåll) men nog minns hon det jag försökt lära henne (eller ja, hon kan ju allt redan, det är ju bara upp till mig att kunna kommunicera det hela...rätt ska vara rätt).

På fredag jobbar jag halvdag så då ska jag skynda mig till stallet när det är ljust och ta ett träningspass på åkern.

Imorgon far jag till huvudstaden för 2-dagars utbildning (jag bara reser och reser...)

Morgonpigg?

Nje, jag hade helt förträngt det här med vintertid och nu när jag hade utsläppet idag så fick hästarna alltså komma ut kl 7 och inte kl 8 som jag trott. Först när jag kom hem pep mobilen till och undrade om den skulle ställa om till vintertid. Visst tusen! Nåja, hästarna vet väl inte om att det är vintertid på klockan? Eller? De stod ju och sov när jag klampade in i stallet...

Jag har varit på "lång"-resa söderut, i tjänsten och några dagar semester med påhälsningar hos vänner och familj där nere söderut. Jättekul förstås att träffa dem man numera träffar alltför sällan (det är långt det här landet - jättelångt!) men mest kul var nog ändå att träffa nyaste familjemedlemmen, systerdottern, snart 7 veckor. Sprattlande, jollrande, glad liten tjej som bjöd på flera härliga leenden, rullandet är på gång. Blev förstås än mer sugen på en egen liten bäbä, men med ålderns rätt kan det förstås bli lite knepigt. Blir det så blir det...

Hemma igen fick jag mysa lite med den familj jag har (sambo och bonusdotter för nytillkomna) och sedan lockade stallet och hästen igår. W har fått stå i dryga veckan då det tydligen varit jättehalkigt den vecka jag varit borta. Nu är vinterskorna på och inte alls halt, bara lerigt, så dubbarna kanske inte är så dumt att ha på..? Hur var W att rida då? Jättepigg! Idag känner jag träningsvärken i armarna för jag fick allt hålla i emellanåt. För ovanlighetens skull fick jag bromsa när vi fick möte, något hon brukar göra självmant annars, men idag var hon som sagt jättepigg. Vi blev visade en ny ridrunda av en stallkompis, denna runda innehöll bland annat en rejäl "mördarbacke". W drog iväg i full galopp men hon blev rätt så mör efter dryga halva backen och saktade av. På en fin sandväg på hemvägen fick vi till en lugnare, riktigt mjuk galopp när hon tydligen sprungit av sig den värsta energin och inte längre behövde gasa.

Nu ska jag slappa några timmar och sedan ut igen med W och se om hon blivit av med överskottsenergin tillräckligt för att jobba lite à la dressyr på skogsvägen.

Hungrig...

Jag har varit fastande sedan 8-tiden igår kväll eftersom jag ska på hälsokontroll om dryga timmen. Känslig som jag är (?) är jag nu grinig och hungrig och det är nog tur att sambon åkt till jobbet. Jag hade tänkt att sova fram tills dess att jag måst kliva upp, göra mig i ordning och åka, men av någon anledning var jag inte trött nog för att sova länge. Så jag sitter här vid datorn...

Bråda dagar i övrigt; konferens i Piteå med kollegorna från Nord (vilket sträcker sig från Gävle till Gällivare i det här fallet), nästa vecka är det nätverksträff i Göteborg med Q-kollegor från hela Sverige (från Malmö till Skellefteå) och då tar jag förstås lite semester på samma gång och hälsar på familj och vänner. För första gången ska jag träffa lilla systerdottern och det ser jag förstås särskilt  fram emot. En liten turné i syd-väst...

Väl hemma igen blir det förhoppningsvis lite tid över till norrlandsfamiljen och stallet innan jag ska på kurs i Stockholm två dagar. Efter den ska jag vara mogen att hålla kurser för mina kollegor i Luleå och ska så göra ett par-tre stycken, där jag måste bo i Luleå för att kunna förbereda kursen kl 7 på morgonen (eller ta bil vid 5 på morgonen - har inte bestämt mig än...).

Ikväll är det i alla fall stallet som gäller, om jag har tur hinner jag bege mig ut innan mörkret anfaller. Pannlampa är införskaffad och den kommer nog snart till användning (kanske redan ikväll).

Äntligen fredag

Det känns som den här veckan har varit väldigt lång. Mycket har jag fått gjort men ändå har dagarna känts segdragna. Har rattat fin och väldigt nydoftande bil i tre dagar, fram och åter på E4:an också avstickare till olika arbetsplatser. Alltid kul att komma ut i fält, men just den här veckan har gått sakta. Känner kanske av ålderns rätt, lite trötthetskänsla, en snuva som inte vill ge sig, trött i ryggen - nja bara höstmörkret gör väl sitt. Å att det är mycket, mycket just nu. Ska inte skriva om jobbet här, det räcker med tankarna på det.


Gav mig på ett yogapass tidigare i veckan. Jag har slarvat med min målsättning om 30 minuters pass minst 3 gånger i veckan - minns inte ens senaste passet. Om det gjorde gott? Nja, fick träningsvärk...


Var ute med hästen igår och nu när hennes kondition blir allt bättre går det allt fortare ute i skog och mark. Jag blev glad att grusvägen blivit hyvlad eftersom den blir mjukare att rida på och eftersom W är något knepig att hålla längs kanterna där det är mjukare så tänkte jag att det blir trevligare att ta sig fram när man slipper kämpa med det. Men se W tyckte inte alls om det mjuka underlaget och sprang den här dagen bara längs kanterna, där det nu var hårdast underlag. Hon verkade till och med tycka underlaget var lite läskigt för till en början travade hon så försiktigt att jag först undrade om hon var halt. En sidoväg hade inte blivit hyvlad så jag provade traven på det lite hårdare underlaget och hon sprang till min lättnad rent. När vi ändå skulle fram längs vägen fann W tydligen att det fick vara nog med försiktigt tempo och gasade på ordentligt istället. Med gott om energi gick hon från pigg till het, och inte alls lika lyhörd för inbromsningar denna dag. Jag fick till och med säga till på skarpen ett par gånger och det var länge sedan jag behövt det. Kort sagt, tror nog mest det var underlaget som ställde till det denna dag... Fick W bestämma skulle hon nog föredra att springa på asfalt.


Då hon var uppe i varv så var det lång skritt tillbaka till stallet, med långa tyglar så vet hon att det är skritt som gäller och trots att hon gick och ruskade på huvudet och frustade "kom igen, ta  tyglarna - JAG VILL SPRINGA!" så lät jag dem hänga. Hon gick i så snabbt tempo hon bara kunde, det gör mig inget så länge det är skritt så är jag nöjd.


Fick förresten mina för länge sedan beställda stallkängor från Hööks, Jolly Jumpers, och vad bra de är. Sköna, varma (återstår att se kanske?) och otroligt bra fotfäste i stigbygeln! Inte är de dyra heller. Har också köpt ett par till bonusdottern som numera alltid följer med till stallet på fredagar. Ikväll blir det pyssel, putsa utrustningen, pusta hästen - kanske ta en promenad. Vi får se.


Skolfest!?

Vi var bjudna på "skolfest" en bit norr om stan och det var verkligen att förflyttas tillbaka i tiden, plötsligt var det som på den gamla tiden - högstadiet eller möjligen gymnasiet. Dans i gympahallen, eller om det var matsalen  - kollade inte så noga. Bortsett från åldrarna, mer i min ålder om man säger så, så var det verkligen en flash-back, och en rätt komisk sådan från mitt perspektiv. En del påminde om den där reklamen "Vad dina föräldrar gör når du är bortrest", fast inte lika fullt ut. Men nästan!? Hade tonårsbarnen fått se sina föräldrar på skolfesten hade de tyckt det var pinsamt. Jag tyckte det var mycket, MYCKET underhållande! Kommer vi nånsin att växa upp? Och vad innebär det förresten "att växa upp"? Att bli tråkig, förnuftig, stabil, "redig"? Ja, vad tycker/tror du?

Vi kom hem rätt sent så gårdagen (söndagen) kändes seg. Jag som skulle på tur med hästen vågade inte sätta mig bakom ratten förrän sena eftermiddagen när det börjat regna (fast det kanske regnat hela dagen - jag kollade inte så noga). Nåväl, med regnkläderna och gummistövlarna på fick jag gå ut i hagen och hämta hästen! Hon som brukar komma till grinden tyckte det var för geggigt där så hon gick så långt hon "vågade", dvs fast mark och väntade på mig där. Hon går snällt i geggan om jag går först "den borde väl hålla då", eller något sånt tycks hon tänka. *haha*

Konditionsträning stod på schemat och så fick det bli med avbrott för skritt- och betesstund i regnet. Konditionen börjatr som sagt komma och det blev längre sträckor av trav resp. galopp utan att W ville avbryta och gå. Fint tempo, fin rytm och jag hade det mestadels enkelt, fast träningsvärken i låren från torsdagens tur gjorde sig påmind. Efteråt blev det lite mys och pyssel i stallet innan regntäcket kom på och hon fick återvända till hagen och hagkompisen. Jag åkte hemåt och fick lite varm mat i kistan.

Aaah - solsken

så jag jublar inombords fast jag vet att det är kallt (+4 grader).

Så här vackert var det tidigare i höst utanför vårt fönster (hemma)Det är fredag dessutom! Härligt *stort smil*

EU-kommissionen

Fick nedanstående i mailboxen av en väninna och tyckte att dess budskap kan jag stå bakom och sprida här på bloggen.

Hej!

Inom det närmaste året ska fyra tunga positioner inom EU tillsättas:
- en permanent ordförande för Europeiska rådet,  
- en representant för  utrikes- och säkerhetspolitik,  
- en talman för parlamentet och  
- en ordförande för kommissionen.  
 
I dagsläget är ingen kvinna aktuell för någon av dessa poster.
Det är dags för förändring! Om uppropet får minst en miljon underskrifter så måste EU-kommissionen ta upp frågan, enligt principen för deltagandedemokrati i Lissabonföredraget.
Tycker du att det är hög tid att få in fler kvinnor på de högsta positionerna i EU, skriv under!
Gå in på hemsidan nedan och skriv på uppropet.

http://www.femalesinfront.eu/default.asp?view=front

Med denna fick jag också en minnesbild av ett val jag gjorde här i livet, en liten hemlighet kanske. Jag sökte faktiskt tjänst inom EU-byråkratin och kom vidare vid online-testerna så jag bara hade ett face-to-face prov till att ta inför ev. anställning; men jag blev kär och flyttade till Norrland istället. Jag har inte ångrat mig fast det hade varit lite kul att se hur jag klarat av det sista provet, som låg på samma dag som när jag skulle på anställningsintervju till min nuvarande arbetsplats. Tror inte jag varit aktuell för någon av de ovan rubricerade tjänsterna dock...

Torsdag 2 oktober

Sån lyx att kunna flexa ut lite tidigare och bege sig till stallet och rida medan det fortfarande är ljust och - faktiskt - uppehåll. En uppfriskande cykeltur fick jag också, först fram och åter kontoret och sedan till stallet och hem. Mestadels motvind så nog har jag fått motion idag.

W hälsade och mötte glatt upp vid grinden som vanligt, antagligen lite mer beroende på att de ännu inte fått lunchen. W fick mumsa på halva sin medan jag gjorde henne iordning, hälften fick hon mumsa på efter ridturen ute i stallgången medan jag mockade.

En ljuvlig ridtur blev det också förstås. Vi jobbade lite på att hitta formen och bättre balans med halvhalter både i skritt och trav, W var helt med på noterna och det krävdes inte mycket ansträngning från min sida att få fram mitt budskap. Jag kanske gjorde rätt helt enkelt. Märkte idag att Ws flås har minskat, orken har ökat och återhämtningen efter en längre galoppsträcka är snabbare, kondisen är på g med andra ord. På hemvägen fick hon också till en strålande härligt samlad galopp (nja inte sååå samlad men för att vara W så var det "samlad") där jag kunde sitta och bara följa hennes rörelser. Trots friska vindar och möten av en skolbuss resp. bil med tom hästtransport samt sopbilen så var W lugnet själv fast med framåtanda. Jag bad henne dessutom vända om bort från stallet för ytterligare lite mer motion och det verkade hon tycka var en bra idé. Skönt med en häst som vill vara ute med sin människa och inte har särskilt bråttom hem till stallet.

Nu ska jag slappa några timmar. Ikväll är det jag som hämtar in alla kusarna.

RSS 2.0